BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalara büyüme endişeleri yön veriyor----

Piyasalara büyüme endişeleri yön veriyor

Piyasalara büyüme endişeleri yön veriyor
21 Eylül 2015 - 19:40 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalarda, küresel ekonomik büyümeye ilişkin endişeler riskli varlıklara satış getirirken, güvenli liman talebini güçlendiriyor

Küresel piyasalar Fed ile artık ne yapacaklarını bilmiyor.

Fed'in geçen hafta faizi sabit turma kararının tahvil faizlerinde sert düşüşlere ve Avrupa ve ABD'de hisse senetlerinde güçlü yükselişlere neden olmasının ardından, ABD'li bazı yetkililerin haftasonu yaptıkları yorumlar havayı tersine çevirdi. ABD Hazine tahvilleri ve gelişen piyasa hisse senetleri Pazartesi günü düşerken, finans hisseleri ABD hisse senetlerindeki yükselişe öncülük etti. Avrupa hisse senetlerindeki yükseliş, otomobil üreticisi Volkswagen AG'ye ABD'de hava kirliliği testlerini yanılttığının ortaya çıkmasının ardından gelen sert satışlar sonucu sınırlı kaldı. 

Fed politika yapıcıları haftasonu yaptıkları değerlendirmelerde, içekonomideki iyileşmenin küresel koşullara ilişkin endişelere ağır bastığını işaret ederek, bu yıl faiz artırımına gidilebileeğinikaydettiler ve böylelikle, birçok raderın Fed'in faiz artırımı için bekleyeceği yönündeki görüşlerini dengelediler.

National Alliance Capital Markets'in uluslararası sabit getirili menkul kıymet müdürü Andrew Brenner, "Faizlerin artırılması ekonomiye güveni gösterecek," dedi ve "Fed'in Faiz artırımını ertelemesini Çin ve gelişen piyasalara bağlaması, Fed'in gerçekten neye odaklandığı konusunda insanların kafasını karıştırdı ve hisse senedi piyasaları Fed'in faiz artırımını görmek istiyor, zira böylece belirsizlik azalacak" şeklinde konuşru.

Bloomberg'in derlediği verilere göre, faiz vadeli kontratları, Fed'in Ekim ayında faiz artırımına gitme olasılığının yüzde 20 ve Aralık ayında harekete geçme olasığının ise yüzde 49 duğunu işaret ediyor. Fed Başkanı Janet Yellen ile yakın çalışan  San Francisco Fed Başkanı John Williams, Pazar günü yaptığı açıklamada, Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında faiz artırımna gitmemenin zor bir karar olduğunu söyledi.

Dublin'de Cantor Fitzgerald LP. sabit getirilimenkul kıymetler stratejistsi Owen Callan, "Fed'in geçen haftaki kararı piyasaların kafasını karıştırdı," dedi ve "Özellikle hisse senedi piyasalarından gelen reaksiyon insanları endişelendirdi" şeklinde görüş bildirdi.

Piyasalar
Standard & Poor’s 500  (S&P 500) Endeksi, Fed sonrası satış dalgasının ardından, New York saati ile 10:04'te yüzde 0.6 yukarıdaydı.  Stoxx Europe 600 Endeksi, son iki haftanın en sert düşüşü sonrası yüzde 0.6 tırmandı. 

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, önceki iki günde 16 baz puan düştükten sonra dört baz puan yükselerek yüzde 2.18'e ulaştı. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Güney Kore, Tayvan ve Malezya gösterge endekslerinin yüzde 1.5'ten fazla düşmelerinin ardından yüzde 1.7 geriledi. Malezya ringitti yüzde 1.8 zayıflarken, Güney Kore wonu yüzde 1 kaybetti ve gelişen ülke paralarındaki kayıplra öncülük etti.

Euro dolar karşısında yüzde 0.5 düşerek 1.124 seviyesine indi. Goldman Sachs Group Inc., Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyon hedefine ulaşmak için para biriminde düşüşe sebep olabilecek bir faktör olan teşvikleri artırmaya hazırlanması ile birlikte, euronun 10 ABD sentikadar daha düşebileceği tahmininde bulundu. 

Yen dolar karşısında yüzde 0.4 zayıflayarak 120.44 seviyesine indi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yükselişini ikinci güne taşıdı. 

Batı Teksas petrolü (WTI), Cuma günü küresel arz fazlasına ilişkin endişelerle yüzde 4.78 düşmesinin ardından yüzde 2.6 değerlenerek varil başına 45.84 dolara ulaştı. Brent petrolü, Cuma günkü yüzde 3.3'lük kaybın ardından yüzde 2.1 prim yaptı. 

Spot altın, haftalık yüzde 2.89'lik kazancının ardından yüzde 0.7 gerileyerek ons başına 1,131.30 dolara indi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)