BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar için kritik gün!----

Piyasalar için kritik gün!

Piyasalar için kritik gün!
12 Ocak 2015 - 12:52 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası’nın açıklayacağı parasal genişleme programında ulusal merkez bankalarından destek alacağı belirtildi

CNBC kanalına konuşan bir kaynak, Avrupa Merkez Bankası’nın yakın zamanda açıklaması beklenen parasal genişleme programında ulusal merkez bankalarından destek alacağını söyledi.

Kaynağa göre AMB, Euro Bölgesi merkez bankalarından aldığı sermaye desteğine bağlı bir devlet tahvili satın alma programı tasarlamayı planlıyor. Plana göre her bir merkez bankası AMB’ye belirli bir oranda sermaye verecek.

Örneğin Almanya toplam katkının yüzde 17,9’unu yaparken, Fransa yüzde 14,2’sini yapacak. Kıbrıs ise yüzde 0,15 oranında bir katkı yapacak. Kaynağa göre bütün bunlar tamamlanmamış plandan parçalar.

22 OCAK KRİTİK GÜN

Uzmanlar göre AMB, Avrupa genelinde büyüme ve talebi canlandırmak ve deflasyonla mücadele etmek için 22 Ocak’ta yapacağı toplantıda yüksek ihtimalle varlık alım programını açıklayacak.

Konu hakkında görüşlerine başvurulan AMB Sözcüsü Michael Steen, konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Cuma günü çıkan haberlerde AMB’nin 500 milyar Euro’luk bir program başlatabileceğine işaret edilmişti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)