BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar Fitch'in kararını bekliyor!----

Piyasalar Fitch'in kararını bekliyor!

Piyasalar Fitch'in kararını bekliyor!
26 Şubat 2016 - 10:01 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch bugün Türkiye için not kararını açıklayacak

Küresel piyasalar artan risk iştahı ile genel olarak pozitif bir seyir izlerken, bugün yurt dışında yoğun veri gündemi, yurt içinde ise kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesinin piyasaların odak noktasında olacağı belirtiliyor.

Brent petrolün varil fiyatı dün 35 doların üzerine çıkarak dünya borsalarının yükseliş isteğini desteklerken, buna bağlı olarak dolar endeksi geriledi, ABD 10 yıl vadeli tahvil faizleri yatay bir seyir izledi.

Analistler, bugün yurt dışında ABD büyüme verileri başta olmak üzere yoğun veri gündeminin ve ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin açıklamalarının takip edileceğini belirterek, özellikle pay piyasalarında yükseliş eğiliminin dikkati çektiğini ifade ediyor.

KRİTİK KARAR BEKLENİYOR

Yurt içinde kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in piyasalar kapandıktan sonra açıklanması beklenen Türkiye değerlendirmesinin piyasaların odak noktasında olacağını ifade eden analistler, şu dakikalarda 35,10 dolar seviyelerinden işlem gören Brent petrolün varil fiyatının 35 doların üzerinde kalması durumunda risk iştahının artabileceğini kaydediyor.

Ekonomistler, Fitch'in Türkiye değerlendirmesinde kredi notunu ve durağan görünümü değiştirmeyeceğini tahmin ediyor.

ASH: DEĞİŞİM BEKLEMİYORUM

Nomura Gelişen Ülkeler Direktörü Tim Ash, gün konuyla ilgili geçtiği notta, Fitch'ten Türkiye'ye yönelik not değişimi beklemediğini ifade etti.

Ash, “Fitch Türkiye ile ilgili son kararını açıklayacak. Ben bir değişiklik yapmalarını beklemiyorum. Fitch şu anda Türkiye’yi BBB- seviyesinde tutuyor. Fitch, en son Türkiye’nin notunu Kasım 2012’de BB+ seviyesinden revize etmişti” dedi. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)