BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar Başçı'ya odaklandı----

Piyasalar Başçı'ya odaklandı

Piyasalar Başçı'ya odaklandı
30 Nisan 2014 - 09:12 www.finansgundem.com

Yurt içi piyasalar yılın ikinci enflasyon raporunu izleyecek

Küresel piyasalar, bugün akşam kararları açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısını beklerken, yurt içi piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) enflasyon raporu ve sonrasında Başkan Erdem Başçı'nın açıklamalarına odaklandı.

Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) bu sabah faizlerde değişiklik yapmamasının ardından küresel piyasalar bu akşam açıklanacak Fed'in faiz ve tahvil alım programına ilişkin kararlarını beklemeye başladı. Analistler, Fed'in tahvil alım programını 10 milyar dolar daha azaltarak aylık 45 milyar dolara düşürmesini beklerken, Janet Yellen'in açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini tahmin ediyor.

ABD'de dün Dow Jones endeksi günü yüzde 0,53 oranında yükselişle 16.535 puandan tamamlarken, S&P 500 endeksi yüzde 0,48, Nasdaq bileşik endeksi yüzde 0,72 oranında değer kazandı. Analistler, ABD'de bugünün ADP özel sektör istihdamı, ilk çeyrek büyüme verileri gibi önemli makroekonomik veriler ve Fed kararları nedeniyle piyasalar için kritik olduğunu belirterek, hisse senedi piyasalarının uzun zamandır devam eden yatay band içindeki hareketinin bu hafta sonuna kadar devam edecek yoğun veri takvimi ile kırılabileceğini, volatilitenin artabileceğine dikkati çekiyor.

Avrupa hisse senedi piyasaları da dün Almanya'da açıklanan nisan ayı TÜFE'nin beklentilerin altında kalmasına karşın yükseliş eğilimini devam ettirirken, avro/dolar paritesi 1,38 sınırına kadar geriledi. Almanya'da DAX endeksi dün yüzde 1,46, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,83, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,04 oranında yükseliş kaydetti.

Yurt içi piyasalarda ise dün yatay bir seyir izlenirken, bugün saat 10.00'da TCMB 2014 yılı 2. Enflasyon Raporu ve sonrasında Başkan Erdem Başçı'nın yapacağı açıklamalara odaklandı. Daha önce orta noktası yüzde 6,6 olan TCMB'nin yıl sonu enflasyon tahmininde değişiklik yapabileceğini ifade eden analistler, sunum ve açıklamalardan TCMB'nin politikalarına ve faizlerin seyrine ilişkin ipuçlarının aranacağını kaydediyor.

Bugün ayrıca mart ayı dış ticaret verilerinin takip edileceğine değinen analistler, BIST 100 endeksinin 71.900 seviyesinin destek 73.000 seviyesinin direnç konumunda olduğunu ifade ediyor.

Bugün saat 10.00'da açıklanacak dış ticaret açığına ilişkin gerçekleştirilen AA Finans Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, mart ayında dış ticaret açığının 5,87 milyar dolar olmasını bekliyor. Ankete katılan ekonomistlerin beklentileri en yüksek 7,10 milyar dolar, en düşük ise 4,90 milyar dolar arasında yer aldı. Türkiye'nin dış ticaret açığı, şubat ayında yüzde 27,2 azalarak 5 milyar 100 milyon dolara gerilemişti.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

10.00 Türkiye, TCMB 2014 yılı 2. Enflasyon Raporu

10.00 Türkiye, mart ayı dış ticaret dengesi

12.00 Avro Bölgesi, nisan ayı TÜFE

15.15 ABD, nisan ayı ADP özel sektör istihdam

15.30 ABD, ilk çeyrek GSYH

21.00 ABD, Fed faiz kararı
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)