BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinPiyasa dalgalandı, patronlar hastalandı----

Piyasa dalgalandı, patronlar hastalandı

Piyasa dalgalandı, patronlar hastalandı
23 Şubat 2014 - 08:45 www.finansgundem.com

Son dönemlerdeki kurlar ve faizlerdeki dalgalanmalar, borsadaki oynaklık iş dünyasına ‘diş ağrısı olarak’ da döndü

 Diş hekimlerine giden patron sayısının son 2 ayda yüzde 30-50 arası arttığı bildiriliyor. Bir diş kliniği sahibi diş hekimi, “Kişilerin uykuda ya da gün içerisinde diş sıkması ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. Çoğunlukla yoğun stres içinde çalışan üst düzey yönetici ve iş insanlarında görüldüğünden biz buna ‘Patron Hastalığı’ diyoruz. Kriz dönemlerinde neredeyse patlıyor” dedi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, aynı diş hekimi sözlerini şöyle sürdürdü: “Son 2 aydır ‘patron’ ve CEO ve hatta üst düzey yönetici kadrolarda dişlerin sıkıldığını görüyoruz. Bu hastaların sayısında yüzde 40 artış yaşadık. Genel olarak diş hekimleri ‘Patron Hastalığı’nda yüzde 30-50 artış olduğunu söylüyor. 2001 ekonomik krizinde de, 2009’da yaşanan krizde de dişler sıkılmıştı. Ekonomide işler yolunda gitmeyince bu hastalık iş insanları arasında salgın gibi yayılıyor.”

DÖVİZ ARTAR DİŞ GICIRDAR

Bir başka diş hekimi de, diş gıcırdatma diye tanımlanan ‘Bruksizm’in genellikle uyku halindeyken dişleri sıkma eylemi olduğunu belirterek, bilinçsizce uykuda sıkılan dişler nedeniyle, dişlerde ve çene kaslarında ağrı hissedildiğini anlattı. Aynı diş hekimi şu bilgileri aktardı: “Halk arasında da sıklıkla görülebilen bu rahatsızlık, son dönemde iş dünyasında çok daha fazlaca görülür bir hal aldı. Patron Hastalığı olarak da tanımladığımız bu rahatsızlık, genellikle stresli dönemlerde çok yaygınlaşıyor. Ekonomik sıkıntıların arttığı, dövizdeki ani oynamaların yaygın olarak görüldüğü ve siyasi çalkantıların yaşandığı dönemlerde özellikle patron ve üst yönetici hasta profilimizde yüzde 40’ları bulan artış görebiliyoruz. Bu durum diş dolgularına zarar verebilir, dişleri kırabilir, hatta çene eklemi, baş, yüz, boyun ve sırt ağrıları artabilir. Maalesef son dönemde bu konuda tedavi ettiğimiz çok sayıda hastamız var.”

PARAN MI VAR YÜZÜN KARE

Patronların yüzlerine dikkatlice bakıldığında çoğunda kare bir yüz, kuvvetli yanak kasları, aşınmış ve yıpranmış ön dişler ve yüz uzunluğunda bir kısalma görüleceğine dikkat çeken aynı diş hekimi, bunların stresli iş yaşamından kaynaklandığını söyledi ve “Ağız sağlığı ve iyi görünen dişler iş insanlarının imajı için çok önemli” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)