BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPIMCO: Piyasalar enflasyonu hafife alıyor----

PIMCO: Piyasalar enflasyonu hafife alıyor

PIMCO: Piyasalar enflasyonu hafife alıyor
22 Şubat 2024 - 07:57 www.finansgundem.com

PIMCO, piyasaların enflasyonun yeniden hızlanma riskini hafife alıyor olabileceğini belirtti

Dünyanın önde gelen tahvil fonu yöneticilerinden PIMCO, hisse senedi ve sabit gelir piyasalarının merkez bankalarının faiz oranlarını ne kadar hızlı düşüreceği konusunda fazla iyimser olabileceğini ve ekonomik gerileme ya da enflasyonun yeniden hızlanma riskini hafife alabileceğini söyledi.

PIMCO'nun grup baş yatırım yetkilisi Dan Ivascyn, geçtiğimiz yıl varlık yöneticisinin düşük dereceli kredilerden, değer kazanabilecek ve bir dizi ekonomik senaryoda daha dirençli olduğunu kanıtlayabilecek daha yüksek kaliteli, menkul kıymetleştirilmiş varlıklara kaydığını vurguladı.

PIMCO, enflasyonun düşmeye devam etmesini ve Federal Rezerv de dahil olmak üzere merkez bankalarının bu yıl faizleri indirmesini bekliyor, ancak piyasaların sürecin ne kadar hızlı gelişeceği konusunda fazla iyimser olduğunu söyledi.

Ivascyn, Fed'in resesyona neden olmadan enflasyonu düşürmeyi başardığı bir ekonomik senaryoya atıfta bulunarak, "Piyasanın haklı olarak ABD'de yumuşak bir inişin mümkün olduğunu öne sürdüğünü düşünüyoruz. Ancak, kredi spreadleri ve hisse senedi değerlemeleri resesyon ya da enflasyonun yeniden yükselmesi riskini çok düşük bir olasılık olarak değerlendiriyor" dedi.

Emre Alkin'den enflasyon uyarısı!

 

Finansal Kurumlar Birliği’nden enflasyon tahmini

 

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı: İşte enflasyon tahmini

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)