BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiPhilips'in yüzde 15 hissesi satıldı----

Philips'in yüzde 15 hissesi satıldı

Philips'in yüzde 15 hissesi satıldı
14 Ağustos 2023 - 10:57 www.finansgundem.com

Philips'in %15 hissesinin 2,6 milyar euro karşılığında satıldığı belirtildi.

Agnelli ailesine ait Exor NV, sağlık hizmetlerini genişletme planının bir parçası olarak, halen maliyetli bir ürün geri çağırma süreci üzerinde çalışan Hollandalı medikal teknoloji şirketi Koninklijke Philips NV'nin azınlık hissesini satın aldı.

Yapılan açıklamaya göre, Exor, Philips'in %15 hissesini piyasadan hisse satın alımı ve büyük bir finans kuruluşuyla yapılan anlaşma yoluyla satın aldı.

Bir Philips sözcüsü, anlaşmanın yaklaşık 2,6 milyar euro değerinde olduğunu söyledi.

Agnelli ailesi

Agnelli ailesi, İtalya'nın en büyük otomobil üreticisi haline gelen Fiat motor şirketinin orijinal kurucularından biri olan Giovanni Agnelli tarafından kurulan bir İtalyan çok sektörlü iş hanedanı ailesidir.

Giovanni AgnelliGiovanni Agnelli

Ayrıca, Ferrari (1969), Lancia (1969), Alfa Romeo (1986) ve Chrysler'e yatırım yaparak otomotiv endüstrisindeki diğer faaliyetleriyle de tanınırlar. Agnelli ailesi, 2009'da iflas başvurusunda bulunduktan sonra Fiat tarafından satın alındı. Agnelli ailesi, aynı zamanda, 1923'ten beri, kulübün bir società a responsabilità limitata'ya dönüşmesinden bu yana uluslararası Serie A futbol kulübü Juventus FC'nin çoğunluk yatırımcısı olmasıyla da tanınır.

Ailenin çoğu üyesi, özel sektöre ait Giovanni Agnelli BV'nin hissedarlarıdır ve bu şirket de halka açık holding şirketi Exor'da kontrol hissesine sahiptir.

Philips'te işçi kıyımı

 

Philips, ABD'li BioTelemetry'yi 2,8 milyar dolara satın alıyor

 

STK'lar Philips'i almak için birleşiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)