BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiPhilips'te işçi kıyımı----

Philips'te işçi kıyımı

Philips'te işçi kıyımı
30 Ocak 2023 - 09:49 www.finansgundem.com

Philips, 6.000 kişiyi işten çıkarıyor. İşten çıkarmaların yarısı bu yıl kalan kısmı da 2025 yılına kadar tamamlanacak.

Hollandalı sağlık teknolojisi şirketi Philips, piyasa değerinin %70'ini düşüren solunum cihazlarının geri çağrılmasının ardından kârlılığını geri kazanmak için 6.000 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

İşten çıkarmaların yarısının bu yıl içerisinde gerçekleştirileceğini belirten şirket, diğer yarısının da 2025 yılına kadar gerçekleştirileceğini kaydetti.

İkinci tur yeniden yapılanma, uyku apnesini tedavi etmek için kullanılan milyonlarca vantilatörün makinelerde toksik sünger kullanıldığı endişeleri nedeniyle geri çağrılmasından kaynaklanan sorunlarla mücadele ederken geçen ekim ayında açıklanan iş gücünü %5 veya 4.000 iş azaltma planına ek olarak gündeme geldi.

Yeni CEO Roy Jakobs, "Philips, bir dizi önemli operasyonel zorlukla karşı karşıya olduğu için güçlü pazar konumlarının tam potansiyelinden yararlanmıyor. Basitleştirilmiş organizasyon aynı zamanda hasta güvenliğini ve kalitesini ve tedarik zinciri güvenilirliğini de geliştirmelidir." dedi.

Philips'in karı beklentilerin üzerinde düştü

 

Philips'in o cihazlarında büyük risk!

 

Philips, ABD'li BioTelemetry'yi 2,8 milyar dolara satın alıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)