BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinPeygamberler dönemine ait kumaş bulundu----

Peygamberler dönemine ait kumaş bulundu

Peygamberler dönemine ait kumaş bulundu
31 Ocak 2021 - 22:52 www.finansgundem.com

İsrail'de araştırmacılar Davut ve Süleyman peygamberler dönemine ait ve o dönemde ender olan mor renkli kumaş parçaları buldu.

Araştırmacılar, İsrail'de Davut ve Süleyman peygamberler dönemine ait ender bulunan mor renkli kumaş parçaları ortaya çıkardı. İsrail Antikalar İdaresi, Tel Aviv Üniversitesi ve Bara İlan Üniversitesi'nden yapılan açıklamada mor renkli kumaş bulunmasının bir sürpriz olduğu vurgulandı.

Antik zamanlarda mor renk elde edilmesi çok zor olduğu için bu renkteki kumaşlar genelde kraliyet aileleri ya da soylularda bulunuyordu. O dönemlerde mor renk boyanın genelde altından daha pahalı olduğu düşünülüyor.

Euronews'in haberine göre, radyokarbon teknolojisi ile yapılan ölçümlerde kumaşın tarihinin milattan önce 1.000'li yıllara dayandığı tespit edildi. Bu yıllar peygamber krallar olan Davud ve Süleyman dönemine denk geliyor.

İsrail Antikalar İdaresi daha önce mor renk üretimine dair kalıntılar bulunduğunu ama doğrudan mor renkli kumaş kalıntısına İsrail ve Levant bölgesinde ilk defa ulaşıldığını duyurdu.

Akdenizde bulunan bir çeşit yumuşakçadan elde edilen renk pigmenti günümüzde bile değerini koruyor.

Etna Yanardağı yeniden faaliyete geçti

 

Nobel Barış Ödülü'ne kimler aday gösterildi?

 

İran'da devrimin yıl dönümü kutlamaları başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)