BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrolde düşüş serisi 4 haftaya ulaştı----

Petrolde düşüş serisi 4 haftaya ulaştı

Petrolde düşüş serisi 4 haftaya ulaştı
17 Kasım 2023 - 07:39 www.finansgundem.com

Ekonomik ve bölgesel veriler sebebiyle düşen petrolde, düşüşler birbirlerini tetikleyerek ABD ham petrol stoklarındaki artışın ardından geldi ve muhtemelen otomatik satış programları nedeniyle daha da arttı

Petrol fiyatları, sağlıklı arz işaretleri ve artan stokların, OPEC+ liderleri Suudi Arabistan ve Rusya'nın düşüşleri kontrol altında tutma çabalarını dengelemesiyle ayı piyasasına girdikten sonra dördüncü haftalık kaybına yöneldi.

ABD ham petrolü Eylül ayındaki zirvesinden yüzde 20'den fazla düştükten sonra varil başına 73 dolar civarında işlem gördü. Küresel gösterge Brent Perşembe günü neredeyse yüzde 5 düştü. Düşüşler, ABD ham petrol stoklarındaki artışın ardından geldi ve muhtemelen otomatik satış programları nedeniyle daha da arttı.

PETROLÜN DÜŞÜŞÜNDE BÖLGESEL FAKTÖRLER DİKKAT ÇEKİYOR

Ham petrolün art arda dört haftalık düşüş serisi, Mayıs ayından bu yana en uzun düşüş serisi; Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu ve müttefiklerinin toplu ve gönüllü arz kesintilerine rağmen gerçekleşti. Kayıplara, çatışmanın genişleyeceği ve petrol arzını kesintiye uğratacağı korkusunun şu ana kadar gerçekleşmemesi nedeniyle İsrail-Hamas savaşı risk priminin buharlaşması da katkıda bulundu.

Uluslararası Enerji Ajansı bu hafta başında üretim büyümesinin küresel pazarın bu çeyrekte beklendiği kadar sıkı olmayacağı anlamına geldiğini söyleyerek, 26 Kasım'da arz politikasına ilişkin bir toplantı öncesinde OPEC+ üzerindeki baskıyı artırdı.

Aralarında Daan Struyven'in de bulunduğu Goldman Sachs Group analistleri bir notta, "OPEC'in ılımlı bir açık sağlayarak ve fiyatlandırma gücünden yararlanarak Brent petrol fiyatlarının 2024'te 80 ila 100 dolar aralığında olmasını sağlayacağına inanıyoruz" dedi. Son satışların OPEC dışı arzın beklentileri aşmasından kaynaklandığını söylediler.

Petrolde 4 günlük yükseliş serisi

 

Petrolde düşüş serisi 3 haftaya ulaştı

 

Petrol fiyatlarında düşüş devam ediyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)