BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrolde düşüş serisi 3 haftaya ulaştı----

Petrolde düşüş serisi 3 haftaya ulaştı

Petrolde düşüş serisi 3 haftaya ulaştı
10 Kasım 2023 - 07:41 www.finansgundem.com

Küresel ölçekteki gerginlik, her geçen gün daha da şiddetlenen İsrail saldırıları ile piyasalardaki tedirginlik hissedilir boyuta ulaşırken, petroldeki düşüş serisi 3 haftaya ulaştı

Petrol, küresel talebe ilişkin artan endişeler ve savaş riski priminin gevşemesi üzerine art arda üçüncü haftalık düşüşe yönelirken, Suudi Arabistan bu düşüşten spekülatörleri sorumlu tuttu.

Küresel gösterge Brent ham petrolü Cuma günü varil başına 80 doların üzerine çıktı, ancak bu hafta yaklaşık yüzde 5 düşüş yaşadı. ABD ham petrolü 76 dolara yakındı. Fiyatlar Perşembe günü, Suudi Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman'ın, krallığın üretimi kesmesinden haftalar önce, Mayıs ayında spekülatörlere yönelik eleştirilerine benzer yorumlarının ardından yükseldi.

SON 3 HAFTADA DÜŞÜŞ %13'Ü GEÇTİ

Brent son üç hafta içinde Çin, ABD ve Avrupa'dan gelen aşağı yönlü talep sinyalleri üzerine yüzde 13 civarında düşerken, Orta Doğu'dan gelen akışlar İsrail-Hamas geriliminden etkilenmedi. Hedge fonu yöneticisi Pierre Andurand da ABD ve İran'daki yüksek üretime atıfta bulunarak beklenenden fazla arzın son dönemdeki gerilemenin katalizörü olduğuna dikkat çekti.

Şimdi dikkatler Çin'deki rafinerideki gerilemeye ve ABD'deki inatla yüksek faiz oranlarına çevrildi.

Phillip Nova Pte piyasa analisti Priyanka Sachdeva, "Yatırımcılar küresel ekonomik yavaşlamanın muhtemelen yakıt talebini olumsuz etkileyeceği konusunda temkinli davranıyor ve bu da Orta Doğu'da çatışmaların tırmanması korkusunu tamamen ortadan kaldırıyor. Son zamanlardaki düşüş yersiz ve "fiyatların muhtemelen Basra Körfezi'ndeki arzın azalması ve potansiyel darboğazlar nedeniyle destek bulması muhtemel" dedi.

Petrol fiyatlarında düşüş devam ediyor

 

Suudi Arabistan ekonomisine petrol darbesi

 

Rusya'nın petrol geliri rekor kırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)