BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol yükselişte----

Petrol yükselişte

Petrol yükselişte
28 Mayıs 2013 - 21:23 www.finansgundem.com

Batı Teksas petrolü, ABD'de açıklanan veriler sonrasında, beş günlük düşüşünü sonlandırarak yükselişe geçti

Batı Teksas petrolü, ABD'de bugün açıklanan verilerde tüketici güveninin beş yıldan fazla bir sürede en yüksek seviyeye çıktığı ve konut fiyatlarının arttığının görülmesi sonucunda ekonominin yükseleceği ve yakıt tüketiminin artacağı sinyalleriyle beş gün sonra ilk defa yükseldi.
Petrol vadeli kontratları New York'ta, ABD'de Conference Board tüketici güveni endeksinin 76.2'ye yükselerek Şubat 2008'den bu yana en yüksek seviyeyi görmesiyle yüzde 1.9 arttı. S&P Case-Shiller konut fiyatı endeksi Mart ayında son yedi yılın en hızlı artışını gösterdi. Suudi Arabistan şu andaki petrol piyasasının dengesinden memnun görünürken, krallığın petrol bakanı Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyelerinin bu hafta içerisinde toplanacağını söylemişti.
New York'ta bulunan Mizuho Securuties vadeli departmanı yöneticisi Bob Yawger, "Birçok piyasada güçklenme görüyorsunuz. Yükselen veriler insanların petrol talebinin gelecekte artacağını düşünmesine neden oluyor" yorumunu yaptı.
Temmuz vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex elektronik işlemlerinde, 1.29 dolar, yani yüzde 1.4 yükselerek, New York saati ile 12:55'te, varil başına 95.44 dolara çıktı. Tüm kontratlarda işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, 100 günlük ortalamasının yüzde 2.3 yukarısındaydı. ABD'de işlemler dün tatil nedeniyle yapılmadı ve dünkü işlemler takas amacıyla bugünkü işlemlerle birlikte kaydedilecek.
Temmuz vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 1.79 dolar, yani yüzde 1.7 yükselerek varil başına 104.41 dolara çıktı. Tüm kontratlarda işlem hacmi, 100 günlük ortalamasının yüzde 29 altındaydı. Avrupa gösterge petrolü Brent ile ABD göstergesi Batı Teksas petrolü arasındaki fiyat farkı 8.97 dolar seviyesindeydi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)