BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Petrol yatırımları derhal durmalı'----

'Petrol yatırımları derhal durmalı'

'Petrol yatırımları derhal durmalı'
18 Mayıs 2021 - 08:49 www.finansgundem.com

IEA, '2050'de 0 emisyon hedefine ulaşmak için petrol yatırımları hemen durmalı' diyerek bildiri yayınladı.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından hazırlanan raporda küresel ölçekte 2050 yılında 0 emisyon hedefine ulaşılabilmesi için petrol yatırımlarının derhal durdurulması çağrısında bulunuldu.

Kuruluşun değerlendirmesinde anılan hedefe ulaşabilmek için rüzgar ve güneş enerjisi kapasitelerinin hızla artırılmasının gerekeceği ifade edildi. 2035 yılı itibarıyla fosil yakıtlı araçların satışının durması gerektiği savunuldu.

Raporda, 2050 yılı için 0 emisyon hedefinin halen ulaşılabilir olduğu yorumu yapıldı. IEA Dİrektörü Fatih Birol, temiz enerji yatırımlarının ayrıca küresel ekonomik büyümeye katkı yapacağını ve istihdam artışı getireceğini vurguladı.

IEA Başkanı Fatih Birol, rapora ilişkin değerlendirmesinde 2050'de sıfır emisyon hedefinin zorlu ama başarılabilir olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Küresel ısınmayı 1,5 dereceyle sınırlandırmak için en iyi şansımız olan bu hedef için ihtiyaç duyulan çabaların büyüklüğü ve hızı, belki de insanlığın karşılaştığı en büyük zorluk. Hükümetlerin güçlü ve somut politikalarının yanı sıra küresel iş birliğine de ihtiyaç var. Fakat sıfır emisyon bir enerji sistemine dönüşüm ekonomiler için büyük fırsatları da beraberinde getiriyor. Bu dönüşüm adil ve tüm insanları kapsayacak şekilde gerçekleştirilmeli. Gelişmekte olan ekonomilerin de finansman ve teknolojideki ilerlemelerden aynı şekilde faydalanması gerekiyor."

Bankaların açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek bilançoları

Günün önemli şirket haberleri 18/05/2021

Bankaların faiz dışı gelirleri 41 milyara ulaştı

Konuştukça serveti eriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)