BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol üç haftanın en düşüğünü gördü----

Petrol üç haftanın en düşüğünü gördü

Petrol üç haftanın en düşüğünü gördü
24 Haziran 2013 - 17:33 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları kayıplarına Çin'den gelen "likidite daralması" açıklamalarıyla devam ediyor

Brent petrolü, dünyanın en çok enerji tüketen ülkesi Çin'de ekonomik büyümenin nakit darlığından dolayı düşebileceği söylentileri arasında gerileyerek, varil başına 100 doların aşağısına kadar düşmesinin ardından üç haftanın en düşük seviyesinde.
Brent petrolü geçen haftaki Nisan ayından bu yana en büyük kaybı olan yüzde 4.7'lik gerileme sonrasında büyük bir değişiklik yaşamadı. Bank of China yetkilileri, nakit darlığının ekonomideki yavaşlamayı daha da artırmaması açısından ülkenin politikalarında ince ayarlar yapması gerektiğini söyledi. ABD ve 10 diğer ülke 22 Haziran'da, Suriye'deki muhalif güçlere olan desteğin artırılması konusunda güvence verdiler. Hedge fon ve diğer büyük spekülatörler Brent ve Batı Teksas petrollerindeki net-long pozisyonlarını geçtiğimiz hafta artırdılar.
Commerzbank AG analistlerinden Carsten Fritsch, "Birden bire talep endişesi tekrar odak noktası oldu ve kimse artık arz risklerinden bahsetmiyor. Çin'in ekonomisi daha da yavaşlayacak gibi görünüyor" yorumunu yaptı.
Ağustos vadeli Brent petrolün varil fiyatı 3 Haziran'dan bu yana ilk defa 100 doların aşağısına inmesinin ardından, 28 sent kayıp yaşayarak ICE Futures Europe borsasında Londra saati ile 13:52'de 100.63 dolar oldu. Avrupa gösterge endeksi ile WTI vadelileri arasındaki fark 7.06 dolar oldu.
Ağustos vadeli Batı Teksas petrolünün varil fiyatı, erken saatlerde 1.02 dolar düşerek 92.67 dolara kadar indikten sonra, New York Mercantile Exchange'de (Nymex) 12 sentlik düşüşün ardından 93.57 dolardan işlem gördü. Kontrat 21 Haziran'da 1.45 dolar kaybederek 93.69 dolar oldu ve 4 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)