BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Enflasyon verileri, gevşeme için yeterli değil'----

'Enflasyon verileri, gevşeme için yeterli değil'

'Enflasyon verileri, gevşeme için yeterli değil'
20 Mayıs 2024 - 17:31 www.finansgundem.com

2024 yılının ilk aylarında açıklanan ABD verilerinin olumsuz olduğuna ilişkin açıklamalarda bulunan Fed yetkilisi Barr, gevşeme için yeterli kanıtların olmadığını söyledi.

Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) denetimden sorumlu başkan yardımcısı Michael Barr, 2024 yılının ilk aylarına ilişkin ABD enflasyon verilerinin "hayal kırıklığı yarattığını" ve merkez bankasının para politikasını gevşetmek için ihtiyaç duyduğu kanıtlardan yoksun olduğunu söyledi.

Barr, "Bu yılın ilk çeyreğindeki enflasyon okumaları hayal kırıklığı yarattı. Bu sonuçlar, para politikasının gevşetilmesini desteklemek için bulmayı umduğum artan güveni bana sağlamadı" dedi.

Barr, finansal piyasalar üzerine Atlanta Fed konferansında sunulmak üzere hazırlanan konuşmasında, ABD banka düzenleyicilerinin 2023 yılında bir dizi ani banka iflasının ardından bankaların ellerinde ne kadar likidite bulundurmaları gerektiğini yeniden gözden geçirdiklerini de söyledi.

Barr, düzenleyicilerin stres altındaki bankaların dayanıklılığını artırmayı amaçlayan mevcut likidite kurallarında "hedefli ayarlamalar" yapmayı düşündüklerini söyledi. Söz konusu değişikliklerin daha büyük bankaları hedeflediğini ve sürpriz kayıpları veya mevduat kaçışını telafi etmek için fonlara kolayca erişebilmelerini sağlamayı amaçladığını söyledi. Barr, düzenleyicilerin bu tür değişiklikleri ne zaman önermesini beklediğini söylemedi.

Richmond Fed Başkanı Barkin: Enflasyon olması gerektiği yerde değil

 

Philadelphia Fed İmalat Endeksi'nde genişleme sürdü

 

Piyasa Fed faiz indirimi beklentisini artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)