BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkPetrol satıldı para Halkbank'a yatırılacak----

Petrol satıldı para Halkbank'a yatırılacak

Petrol satıldı para Halkbank'a yatırılacak
23 Mayıs 2014 - 14:12 www.finansgundem.com

Kuzey Irak'tan 6 aydır Ceyhan'a akan 2,5 milyon varillik petrolün 1 milyonluk bölümünün uluslararası piyasalara satışı gerçekleşti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ceyhan'da bekleyen Kuzey Irak petrolünün uluslararası piyasaya sevkiyatının başladığını söyledi. Bağdat yönetiminin ise Erbil'in petrolünü kendi kontrolü ve izni olmadan Türkiye'ye göndermesine ve ihracına tepki gösterdiği belirtiliyor.

Bağdat ile Kuzey Irak yönetimi arasında krize neden olan Kürt petrolünün Ceyhan'a taşınmasına Bağdat yönetim tepki göstermiş ve Barzani'ye 'Bütçe payınızı keseriz' uyarısı yapmıştı. Bunun üzerine Ceyhan'a petrol akışı azalmıştı. Irak merkezi hükümetinin bu uyarısının ardından petrol akışının azılması, Bağdat yönetiminin 'bütçe kartını kullandığı' şeklinde yorumlanmıştı. Bu kriz üzerine Ankara devreye girmiş, hem Kürt yönetimi hem de Bağdat ile temaslara başlamıştı.

1 MİLYON VARİL PETROL

Yapımı geçen yıl Kasım sonunda tamamlanan ve Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'na bağlanan yeni bir hattan gönderilen Kuzey Irak petrolü Aralık ayından bu yana Ceyhan'daki depolarda birikiyordu. Son olarak Ceyhan'da depolanan petrol miktarı 2,5 milyon varile ulaşmıştı. Reuters'a açıklamada bulunan Yıldız, 'Kuzey Irak'a ait 1 milyon varil petrolün Ceyhan'dan yüklemesi halen devam ediyor. Yükleme bugün (dün) itibariyle tamamlanmış olacak' dedi. Yetkililer, satışın Kuzey Irak tarafından yapıldığını ve bunda Türkiye'nin herhangi bir rolünün bulunmadığını belirtiyor.

110 milyon $ Halkbank'a yatırılacak

Yıldız, geçtiğimiz günlerde Oslo'da yaptığı açıklamada, Kuzey Irak'ın Türkiye'ye gönderdiği ve Ceyhan'da depolanan petrolü Mayıs ayında ihraç etmeye başlayabileceğini, ancak Türkiye'nin bu petrolü satın almasıyla ilgili bir gündemi bulunmadığını söylemişti. Kaynaklar, Kuzey Irak'ın satacağı petrolün ödemelerinin Halkbank'a yatırılacağını, petrol değerinin 110 milyon dolar olduğunu belirtti.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali24 Mayıs 2014 07:39

    110 nilyar mı, 110 milyon mu. Tekart-Tektu gibi rakam. Çok düşük bunu sıradan beyaz satıcıları izin verilsin 100 kaTINI HYATIRIR.

  • GÜLAY24 Mayıs 2014 01:26

    bence turkdrvletş hikimeti küçük yatırmcıyı varlığını bir ERİCOM şirkrtine kaptırmaz hep toplu mahkemeye verlim ericom sahipleri halkın yatırmcıyı ve turkiye yatırmcıyı csydırmaya korku bıraktı ne olacak paramız hşsseler

  • cemil23 Mayıs 2014 17:50

    ASYAB A YATIRILSA OLMAZMIYDI YA,,,KAĞITTA CANIMIZ ÇIKTI.

  • Adil Özdemir23 Mayıs 2014 14:36

    Aferin size..Tebrik ederim.İşte bu.