BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol krizden bu yana en kötüsü!----

Petrol krizden bu yana en kötüsü!

Petrol krizden bu yana en kötüsü!
01 Aralık 2014 - 09:10 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları 2008’deki küresel krizden bu yana en büyük düşüş ivmesine girdi

Petrol fiyatları beş yılı aşkın bir sürenin en kötü günlerini yaşıyor. Petrol Pazartesi günkü işlemlerde yaklaşık 2 dolar değer kaybederken, OPEC’in üretimi kısmama kararı sonraki sert düşüşünü devam ettirdi.

Hem ABD ham petrolü hem de Brent petrolün varil fiyatı son beş aydır aralıksız olarak değer kaybetti. Uzmanlara göre bu, 2008’deki küresel krizden bu yana görülen en uzun düşüş ivmesi. Finansal danışmanlık şirketi Phillip Futures’ın analistleri, “Toplantı öncesinde petrolde dört yılın en düşüklerinden toparlanma beklerken, şimdi son beş yılın en düşük seviyelerini konuşuyoruz” dedi.

OPEC BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI

Geçen hafta petrolde kaderi OPEC toplantısı belirleyecekti. Uzmanlar, OPEC liderlerinden petroldeki düşüşün önüne geçmesi için üretimi kısma kararı vermesini bekliyordu. OPEC liderleri üretimi kısmama kararı alınca petroldeki düşüş devam etti. Finansal danışmanlık şirketi ANZ’nin analistleri geçtikleri bir notta, “OPEC ülkeleri petrolün varil fiyatının 60 dolara kadar inmesiyle baş edebilir ama bu ABD’den gelen kaya petrolüne karşı rekabette ellerini zorlaştıracaktır” dedi.

5 YILIN EN DÜŞÜĞÜ

ABD ham petrolü 64,54 dolarla Temmuz 2009’dan bu yana, Brent petrol ise 67.82 dolara kadar gerileyerek Ekim 2009’dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

PETROL MİLYARDERİNDEN ŞOK TAHMİN

Petrolle ilgili değer kaybı senaryoları devam ediyor. Bu kez petrol milyarderi Kanadalı işadamı Murray Edwards’tan açıklama geldi.

Kanadalı dev şirket Canadian Natural Resource’un Yönetim Kurulu Başkanı olan Edwards, “Petrolde 30-40 dolar arasını görebiliriz. 2008 yılına geri döndüğümüzde, kısa bir süre içinde petrolün varil fiyatının 35 dolar seviyesine gerilediğini görmüştük” dedi.

Edwards, bu düşüşün ardından fiyatların o bantta uzun süre kalmasını beklemediğini de sözlerine ekledi.

Milyarder işadamı şöyle devam etti: “Sorulması gereken asıl soru petrolün varil fiyatının nerede sabitleneceği. Bir süre için varil fiyatında 70-75 dolar bandı fena bir yer olmayabilir. Talep artışı ve arz dengesi sağlandıkça daha da artış görülecektir fiyatlarda.”

Petrolde, ABD ham petrolünün varil fiyatı 64 dolar, Brent petrolün varil fiyatı 68 dolardan işlem görüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)