BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol kayıplarını genişletiyor----

Petrol kayıplarını genişletiyor

Petrol kayıplarını genişletiyor
12 Ocak 2015 - 18:43 www.finansgundem.com

Petrol, Goldman Sachs ve Societe Generale'in tahminlerini düşürmeleri ile yeniden 5,5 yılın düşüğüne geriledi

Petrol, Goldman Sachs Group ve Societe Generale'in fiyat tahminini düşürmesi ve Venezuela’nin OPEC üyelerine toparlanmanın desteklenmesi için beraber çalışma çağrısı yapması ile 5 buçuk yılın en düşük seviyesinden kayıpları genişletiyor.

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) yüzde 5.1 gerilerken, Brent petrolü yüzde 5.9 kayıp yaşadı. Goldman analistlerine göre küresel piyasanın yeniden dengelenmesi için kaya petrolüne yatırımlar azaltılacaksa petrol fiyatı uzun bir süre düşük seviyede kalmak zorunda. Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’nun (OPEC) Orta Doğu’daki üyelerini ziyaret eden Venezuela Başkanı Nicolas Maduro, ekonomik denge için fiyatların varil başına 100 dolar seviyesine dönmesi gerektiğini söyledi.

Petrol, geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 50 gerileme göstererek 2008’deki finansal krizden bu yana en büyük düşüş kaydetti. Petroldeki düşüşte arz fazlası sorunu etkili oldu. Katar küresel arz fazlasının günlük olarak 2 milyon varil seviyesinde olduğu tahmininde bulunuyor. OPEC üretimde düşüş kararı almaktan kaçınarak, ABD kaya petrolü üreticilerinin yüksek üretimi ile mücadele etmeye çalışıyor ve fiyatların ABD üretimini yavaşlatacak bir seviyeye düşmesine izin vermeye hazır olduğu sinyali veriyor. ABD’de petrol üretimi 30 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesinde gerçekleşiyor.

Şubat vadeli WTI petrol kontratı Nymex elektronik işlemlerde yerel saatle 10:51'de 2.31 dolar gerileyerek 46.05 dolardan işlem gördü. Kontrat 45.90 dolar ile 21 Nisan 2009'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 44 altında seyrediyordu.

Şubat vadeli Brent petrolü kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 2.83 dolar kayıpla 47.28 dolardan alıcı buldu. Kontrat, 47.18 dolar ile Mart 2009'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Avrupa gösterge petrolü ile Batı Teksas türü ham petrol (WTI) arasındaki fark 1.30 dolar seviyesinde.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)