BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol haftalık kazancını düşürdü----

Petrol haftalık kazancını düşürdü

Petrol haftalık kazancını düşürdü
15 Nisan 2016 - 20:55 www.finansgundem.com

Petrol, Doha'daki üretimi dondurma tartışmaları öncesi düşerek ikinci haftadaki kazançlarını azalttı

Petrol, Doha'daki üretimi dondurma tartışmaları öncesi düşerek ikinci haftadaki kazançlarını azalttı.

Petrol vadelileri New York'ta yüzde 3.1 düşerken, haftalık kazancını da yüzde 1.3'e indirdi. Petrol üreticileri Doha'da yapılacak toplantıda petrol fiyatlarında istikrar sağlayabilmek için üretim seviyesini Ocak ayına sabitlemeyi görüşecek. İran, toplantıya temsilci yollayacağını açıklamasının ardından haftalardır süren spekülasyonlara son verdi. Ancak yine de İran petrol bakanı görüşmelere katılmayacak.

Villanova, Pensilvanya'da SchorkGroup Inc. başkanı Stephen Schork, "Üretimi durdurma olasılığı tam bir saçmalık olmaya devam ediyor." dedi ve "Doha'da olası bir anlaşma üzerine 42 dolar seviyesine kadar çıktık ve şimdi ise balonun havası sönüyor. Üretimi dondurma kararı herkes neredeyse tam kapasite üretim yaparken anlamsız ve kimse bu karara uymayacak." diyerek görüşlerini bildirdi.

Petrol bu yıl son 12 senenin en düşük seviyesini görmesinin ardından, ABD'de üretimin azalmasının küresel arz fazlasının daralacağı beklentilerini güçlendirmesi sonucu sıçrama yaptı. Bloomberg News'un anketine katılan kırk analist ve trader, Katar'ın başkentindeki toplantıda üretimin dondurulmasına ilişkin anlaşma çıkması konusunda yarı yarıya bölünmüş durumda. Anlaşma çıkmasını bekleyen katılımcıların çoğunluğu ise, bu anlaşmanın gerçek ham petrol akışında bir etkisi olmayacağını düşünüyor.

Mayıs vadeli Batı Teksas petrolü Nymex piyasasında saat 10:31 itibariyle 1.27 dolar düşerek varil başına 40.23 dolara geriledi. İşlem hacmi son 100 günlük ortalamanın yüzde 30 altındaydı.

Haziran vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 1.35 dolar varil başına 42.49 dolara düştü. Petroldeki fiyatlar bu hafta yüzde 1.3 yukarıda seyrediyor. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a göre 1.08 dolar primli işlem gördü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)