BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol fiyatları yüzde 3 düştü----

Petrol fiyatları yüzde 3 düştü

Petrol fiyatları yüzde 3 düştü
17 Mart 2015 - 18:36 www.finansgundem.com

ABD'de açıklanacak petrol stoklarında rekor artış beklentisi petrol fiyatlarının sert düşüş göstermesine neden oldu

Brent türü petrolün varil fiyatı, yarın ABD'de açıklanacak petrol stoklarında rekor artış beklentileriyle dünkü kapanış seviyesine göre yüzde 2,9 değer kaybederek 52,5 dolar seviyelerine geriledi. 

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, dün güne 55,6 dolar seviyelerinden başlamasının ardından, son 1,5 ayın en düşük seviyesi olan 52,64 dolara kadar geriledi. Bu seviyeden gelen alımlarla kayıplarının bir kısmını telafi eden Brent petrolün varil fiyatı, günü 54 dolar sınırından tamamladı. 

Bugün ise yarın açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) kararları öncesinde düşüşünü sürdüren Brent petrolün varil fiyatı, analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 53 doların da altına indi ve dünkü kapanış seviyesine göre yüzde 2,9 değer kaybederek 52,55 doları gördü. Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda ise 52,86 dolar seviyelerinden işlem görüyor. 

Analistler, yarın ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklanacak petrol stoklarında rekor artış beklendiğini belirterek, bu durumun petrol fiyatlarında satış baskısı yarattığını kaydediyor. Fed'in yarın açıklanacak Açık Piyasa Komitesi (FOMC) öncesi işlem hacminin zayıf kalabileceğine işaret eden analistler, Fed'in faiz artırım sürecine ilişkin vereceği ipuçların yön üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor. 

Analistler, Brent petrolün varil fiyatının 52 doların altında kapanış gerçekleştirmesi durumunda 47,7 doların destek olarak öne çıkabileceğine dikkati çekerek, olası yükselişlerde ise 56 dolar seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu ifade ediyor. 

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatının, 52 dolar seviyesini görmesinin ardından başlayan düşüş trendi bugün de devam ediyor. Dün güne 44,8 dolardan başlayan WTI'nın varil fiyatı, gelen satışlarla 42,85 dolara geriledi. WTI'nın varil fiyatı bugün de düşüşünü devam ettirirken, 42,63 dolarla Mart 2009'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. WTI'nın varil fiyatı şu dakikalarda ise 43 doların hemen üzerinde tutunmaya çalışıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)