BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol fiyatları stok söylentileriyle düştü----

Petrol fiyatları stok söylentileriyle düştü

Petrol fiyatları stok söylentileriyle düştü
07 Nisan 2016 - 22:23 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, ABD petrol stoklarındaki beklenmeyen düşüşü, ilave stok düşüşlerinin takip etmeyeceği söylentileriyle düştü

Petrol fiyatları, ABD petrol stoklarındaki beklenmeyen düşüşü, ilave stok düşüşlerinin takip etmeyeceği söylentileriyle düştü.

Petrol vadeli kontratları, dün yüzde 5.2 yukarı tırmandıktan sonra, New York'ta yüzde 2.8'e kadar düştü. ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin sunduğu rapora göre, geçtiğimiz hafta ABD petrol stokları ithalatın düşmesiyle 4.94 milyon varil azalmıştı. OPEC'e üye ülkeler ve Rusya arasında 17 Nisan'da Doha'da olacak toplantıda, piyasalara istikrar kazandırma adına petrol üretimini dondurma üzerine tartışılacak.

St. Louis'te bulunan Confluence Investment Management baş piyasa stratejisti Bill O'Grady, "Dünkü petrol stok verileri oldukça iyiydi." dedi ve "Geçtiğimiz hafta rafineri kapasite kullanım oranı arttı ve ithalat azaldı. Haftalık ithalat verisi volatil ve önümüzdeki hafta da artış olursa şaşırmam." diyerek görüş bildirdi.

Petrol fiyatları, Doha'da yapılacak toplantıda petrol üretimini dondurmada anlaşma sağlanıp sağlanamayacağına dair söylentilerle, Cuma gününden bari hızlı artış ve düşüşler gösterdi. Suudi Arabistan üretimi dondurmayı yalnızca İran ve diğer üye ülkelerin kabul etmesi halinde onaylayacağını söylerken, Kuveyt bu kararın İran'ın desteği olmadan da sağlanabileceğini söyledi.

Mayıs vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, yüzde 2.1 düşerek varil başına 36.94 dolara geriledi.

Haziran vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, yüzde 1.9 düşerek varil başına 39.07 dolara indi. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a göre 84 sent primli işlem gördü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)