BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol düşüşünü sürdürdü----

Petrol düşüşünü sürdürdü

Petrol düşüşünü sürdürdü
11 Mart 2015 - 22:12 www.finansgundem.com

Petrol, ABD stoklarının genişlediğini gösteren verinin açıklanması sonrası düşüşü ikinci güne taşıdı

Petrol, ABD stoklarının geçtiğimiz hafta arttığını gösteren resmi verinin açıklanması sonrası düşüşü ikinci güne taşıdı.

Energy Information Administration (EIA) tarafından açıklanan veriye göre, ABD'de ham petrol stokları 6 Mart'ta sona eren haftada 4.51 milyon varil artışla 448.9 milyon varil oldu. Bu da EIA haftalık verileri toplamaya başladıktan sonra görülen en yüksek seviye oldu. Bloomberg anketine katılan analistler 4.75 milyon tahmininde bulunmuştu.

Petrol, arz fazlası sorununun kötüleşebileceği spekülasyonları nedeniyle bu yıl sağladığı toparlanmayı sürdürekte zorlanıyor. Arz fazlası sorunu petrol fiyatlarının 2014 yılına ayı piyasasına düşmesine neden olmuştu. ABD’de petrol üretimi ve stoklar, EIA verilerine göre, 30 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyelerine ulaştı. EIA Pazartesi günü yaptığı açıklama ile kaya petrolü üretiminin Nisan ayında 4 yıldan uzun bir sürenin en yavaş genişlemesini göstereceği tahmininde bulundu. Baker Hughes Inc. verilerine göre hizmet veren sondaj makinelerinin sayısı 6 Mart itibarıyla 922’ye geriledi.

Nisan vadeli WTI petrol kontratı Nymex elektronik işlemlerde 45 sent gerileyerek, New York saati ile 10:34'te varil başına 47.84 dolardan alıcı buldu. Kontrat Salı günü 1.71 dolar düşüş ile 48.29 dolara indi. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 25 aşağısında seyrediyor.

Nisan vadeli Brent petrolü kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 19 sent gerileyerek 56.58 dolardan işlem gördü. Kontrat Salı günü 2.14 dolar gerileyerek 56.39 dolar oldu ve yıllık kazancı sildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)