BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol düşüşünü sürdürdü----

Petrol düşüşünü sürdürdü

Petrol düşüşünü sürdürdü
10 Mart 2015 - 18:55 www.finansgundem.com

Petrol, tüm dünyadaki arz fazlasının süreceğine dair göstergeler ile düşüşü 5. güne taşıyor

Brent petrolü, küresel düzeydeki arz fazlasının süreceğine ilişkin işaretler ile üst üste 5. günde de gerileyerek, 3 ayın en uzun kayıp dönemine yaklaştı.

Petrol Londra'da yüzde 2.9 gerilerken, New York'ta yüzde 1.9 düşüş yaşandı. Energy Information Administration’nın (EIA) yaptığı açıklamaya göre kaya gazı petrolünden sağlanan üretim Nisan ayında 4 yıldan uzun bir sürenin en yavaş genişlemesini gösterecek. Çarşamba günü açıklanacak stok verisi öncesinde Bloomberg News anketine katılan analistler ABD’de stokların geçtiğimiz hafta rekor seviyeden yükseliş gösterdiği tahmininde bulunuyor.

Petrol, 2014 yılında ayı piyasasına düşmesinin ardından küresel arz fazlası ılın ilerleyen zamanlarında azalmaya başlayacağı spekülasyonları ile kayıpları tekrarlıyor. Baker Hughes Inc.’in verilerine göre Aralık ayından bu yana ABD’de petrol arama şirketleri hizmet veren sondaj makinelerini yüzde 41 oranında düşürerek 922’e indirdiler. Böylece ABD’de aktif sondaj makinesi satısı Nisan 2011’den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Nisan vadeli Brent petrolü kontratı, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 1.23 dolar gerileyerek, New York saati ile 11:31'de varil başına 57.19 dolardan alıcı buldu. Kontrat 56.81 dolara inerek 12 Şubat’tan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 7.76 dolar seviyesinde.

Nisan vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, 57 sent düşerek Nymex elektronik işlemlerde varil başına 49.43 dolardan işlem gördü. Kontrat, Pazartesi günü 39 sent artış ile 50 dolara geldi. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 16 aşağısında seyrediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)