BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol 2 gün sonra yükseliyor----

Petrol 2 gün sonra yükseliyor

Petrol 2 gün sonra yükseliyor
12 Şubat 2015 - 21:16 www.finansgundem.com

Petrol, daha fazla sayıda üreticinin üretimde indirime gitmesi ile 3 günden bu yana ilk kez yükseliyor

Petrol, daha fazla sayıda üreticinin üretimde indirime gitmesi ile 3 günden bu yana ilk kez yükseliyor. ABD üreticileri, fiyatlarda 7 aydır süren düşüşe yanıt olarak üretimlerini azaltma kararı alıyor.

Total SA Perşembe günü yaptığı açıklama ile harcamaları düşüreceği ve petrol sondajını azaltacağını belirtti. Apache Corp. sondaj kulesi sayısını yüzde 70 düşürüyor. Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali al-Naimi'ye göre petrol talebi yükseliyor ve fiyatların istikararlaştığına yönelik işaretler bulunuyor.Kötü hava koşullarına bağlı olarak Irak'ın Basra petrol terminalinde petrol tankeri yüklemeleri ertelendi.

St. Louis Confluence Investment Management baş piyasa stratejisti Bill O'Grady, "Piyasa düşen sondaj kulesi sayısının nihai olarak üretimde gerileme getireceğini söylüyor. Piyasa tabanı bulmaya çalışıyor" dedi.

Artan ABD üretimi, geçtiğimiz yıl fiyatların yaklaşık yüzde 50 gerilemesine neden olan arz fazlası sorununu şiddetlendiriyor. Batı Teksas türü ham petrol (WTI), üreticilerin sondaj çalışmalarını düşürmesi ve harcama planlarında indirime gitmeleri ile Ocak ayındaki düşük seviyesinde yüzde 15 toparlandı. Goldman Sachs Group Inc.’e göre küresel piyasaların yeniden dengelenmesi adına ABD’nin üretimi yeterince yavaşlatması için fiyatların biraz daha gerilemesi gerekiyor.

Mart vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI), Nymex elektronik işlemlerde 1.63 dolar veya yüzde 3.3 yükselerek New York saati ile 12:13'te varil başına 50.47 dolardan işlem gördü. Kontrat, geçtiğimiz iki günde yüzde 7.6 geriledi. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 80 yukarısında seyrediyor.

12 Şubat’ta vadesi dolan olan Mart vadeli Brent petrolü kontratı 2.56 dolar veya yüzde 4.7 artış ile Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında varil başına 57.22 dolardan alıcı buldu. Daha aktif olan Nisan vadeli kontrat 2.54 dolar yükseliş ile 58.46 dolara geldi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki farl 6.43 dolar seviyesinde.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)