BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPeş peşe gelen ölümlerin ardından seferberlik kararı alındı----

Peş peşe gelen ölümlerin ardından seferberlik kararı alındı

Peş peşe gelen ölümlerin ardından seferberlik kararı alındı
07 Nisan 2019 - 09:44 www.finansgundem.com

Kamu Denetçiliği Kurumu, Türkiye’de de çok sayıda çocuğu ve genci intihara sürükleyen bilgisayar oyunu ‘Mavi Balina’ya karşı toplumsal seferberlik başlatıyor.

Devlet, tüm kurumlarıyla, “Mavi Balina” ve “Momo” gibi şeyler ölmeye devam ediyor İnternet oyunlarıyla mücadele için teyakkuza geçti. Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) gelen, Mavi Balina ve Momo gibi yerlerde intihara sürekleyen bilgisayar oyunlarına odaklanmakta ve son iki yılda katlanarak devam ediyor. Genişleyen bir ailenin içeriğine başvurularda, “Ne olur çocuklarımızı kurtarın, zararlı içeriklerin etkinleştirilmesini engelleyin” talebi iletildi. KDK, durumu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile paylaştı. BTK ise, Mavi Balina oyununun sabit ve özel bir internet adresi olmadığından ve internet sitesi kullanmadığını işlem yapamadıkları bilgisini verdi. KDK, bu çaresizlik nedeniyle sosyal seferberlik başlatılması kararını aldı.

Linki yok, takibi zor

Milliyet'e konuşan KDK Başkanı Şeref Malkoç, devletin ilgili tüm personel ile sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek, devleti bu konuda teyakkuza geçirmeyi amaçladıklarını açıkladı. Malkoçun söylediği:

- ÖYLE BELA Kİ !:  Bu tür yayınları durdurma yetkisi mahkemelerde ama bu öyle sıkıntılı bir bela ki linki yok, takibi zor. Ama bir tarafta da engellenmesi gerekiyor.

- TERÖR GİBİ:  Terör gibi, uyuşturucu gibi gençleri mahvediyor. Masum gençlerimizin hayatına mal oluyor. Çocuk dağa gitmeden Vanayı kendiliğinden atıyor. Yarın Antalya'daki falezlerden bir şeyler atıp atmayacağuz. Uzaktan beyni kontrol eden almanın başka metodu bu. Çocukları korumak bizim görevimiz. Terör konusu gibi mesele, hazırlamak almak gerekir. Daha büyük sıkıntılar doğabilir. Duyanların sesini daha fazla yükseltmek için toplantı yapalım dedik.

- ORMAN KANUNU VAR:  Bir varsayılan uluslararası hukuk orta ortada bir orman kanunu var. Yani bunun için ele alıyoruz. Avrupa ve Birleşmiş Milletler'de temel üstün yararı önemseniyor. Türkiye de etkili olursa belki bu alanda çocuklara yönelik elektronik ortamdaki zararların önlenmesi için BM ve Türkiye öncülük yapabilir. Bunu tartışmak istiyoruz.

- TEKNİK ÖNLEM VE AĞIR CEZA:  İkincisi teknik olarak zararlı içeriği nasıl önlenebiliriz konusu. Bu tabii Ulaştırma Bakanlığı, BTK'nın ve benzeri kurumların konuşmasında. Bunun yanında sıradışılarda boşluk var. Belçika'da yasal düzenlemeler yapıldı, ağır cezalar getirildi. Türkiye'de bu yasal mevzuatı, ceza almaını ele almak lazım.

- BİLİNÇLENDİRME: Üçüncüsü ve hepsinden önemlisi de bilinçlendirme, şuurlandırma. Toplumdaki farkındalık çalışmalarının koordineli şekilde yapılması gerekiyor.

- OKULLARDA EĞİTİM: Bir sosyal mesele değil mi? Aile Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığıile protokol imzalar. Bununla ilgili okullarda haftada belki 1 saat çocuklara anlatmak için program yapar, bilgi notu verir. 17 milyon öğrenciye okullarda, rehber öğretmenler eşliğinde bunlar anlatılacak. Mesele toplumu harekete geçirmek.

- DİZİLERE GİRECEK: Diziler yayınlanıyor, Kültür Bakanlığı harekete geçirilebilir. RTÜK’e önerebiliriz. RTÜK, bunu bütün yapımcılara önerecek. Dizi çekenler ve senaristler  zirveye davet edilecek.

- TOPLUMSAL SEFERBERLİK: Toplumda harekete geçireceğimiz ne varsa harekete geçireceğiz. Bilinç oluşturma sağlanacak. Topyekün bir seferberlik.

DİYANET’TEN VAAZ VE HUTBE

Şeref Malkoç, ‘Mavi Balina’ya karşı alınacak önlemlerden birini de şöyle açıkladı: “Cuma namazları Türkiye için iyi bir imkan. Cuma namazlarında milyonlarca insan bulunuyor. En azından çocuklara sahip çıkın diye hutbe verilir, vaaz verilir. Dünyadaki hiçbir iletişim aracı bu kadar yaygın değil. Milyonlarca insan. Önereceğiz onlara.”

ZİRVE MAYIS BAŞI

KDK Başkanı Şeref Malkoç, meclis başkanlığı, Adalet, İçişleri, Ulaştırma, Aile ve Sosyal Politikalar, Kültür, Milli Eğitim bakanlıkları, BTK, RTÜK, Diyanet İşleri Genel Müdürlüğü çağrılacağını bildirdi. Malkoç, “Önlemekten istiyoruz. Burada herkes üzerine düşeni yapmalı. Çalıştayın zamanı hazırlıklara bağlı. Hızlı hareket etmek istiyor. Mayıs ayında olabilir. Üç oturum konusu olacak. Çalıştaydan sonra yapıldığını belirtenler, tavsiye edilebilir olabilir ”diye konuştu. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)