BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPelosi'nin uçağı Tayvan'a iniş yaptı----

Pelosi'nin uçağı Tayvan'a iniş yaptı

Pelosi'nin uçağı Tayvan'a iniş yaptı
02 Ağustos 2022 - 19:10 www.finansgundem.com

ABD Senatörü Nancy Pelosi'yi taşıyan uçak Tayvan'da Taipei Havalimanı'na indi

ABD ile Çin arasında yaşanan 'Tayvan gerilimi', ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Senatör Nancy Pelosi'nin uçağının rotasını Tayvan'a çevirmesiyle zirveye çıktı. Pelosi'nin uçağı dakikalar içinde Tayvan'a iniş yaptı. Çin, ziyaretin bölgesel barış ve istikrarı baltaladığını ve ayrılıkçı güçlere yanlış sinyal verdiğini belirtti. Çin, gereken tüm önlemleri alacaklarını açıkladı.

Pelosi'nin uçağının yönünü Tayvan'a çevirmesiyle Çin'in SU-35 savaş uçakları Tayvan Boğazı üzerinde uçtu. Çin, Tayvan boğazına giren uçakları düşüreceğini açıkladı.

Gerilim dakikaları sürerken ABD Senatörü Pelosi'yi taşıyan uçak Tayvan'da Taipei Havalimanı'na indi. 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin kararının kendisine ait olduğu belirtildi ancak bu açıklama resmi kaynaklardan doğrulanmadı.

Pelosi'nin uçağının askeri bir engellemeyle karşılaşmadığı gelen ilk bilgiler arasında.

Çin ziyareti şiddetle kınadı

Çin Pelosi'nin ziyaretini kendi ulasal egemenlik ve toprak bütünlüklerini ihlal ettiği gerekçesiyle şiddetle kınadıklarını açıkladı. Çin, ziyaretin bölgesel barış ve istikrarı baltaladığını ve ayrılıkçı güçlere yanlış sinyal verdiğini belirtti. Çin gereken tüm önlemleri alacaklarını açıkladı. 

Çin'den ziyarete büyük tepki var. SU-35 savaş uçaklarının havalanması, Tayvan Boğazı üzerinde uçması ve bölgeye girecek uçakları vurma tehdidi gerilimi artırdı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang, "ABD'li politikacılar Tayvan konusunda açıkca ateşle oynuyor" ifadeseni kullandı. Wang, "Bu ABD'li politikacıların sonu iyi olmayacak" dedi.

ABD uçakları Japonya'dan kalktı

Pelosi'nin uçağının rota değiştirmesiyle birlikte, Japonya'nın Okinawa Adası'ndaki ABD savaş uçakları art arda havalandı.

Japonya kamu yayın kurumu NHK'nin haberine göre, sekiz "F-15" savaş uçağı, beş tanker uçağı ile Kadena Hava Üssü'nden kalkış yaptı. Uçakların Pelosi'nin uçağını korumak üzere yola çıktığı tahmin edildi.

Tanker uçaklarının yakıt ikmali için jetlere eşlik etmesi, uzun süre havada kalmayı düşündüklerini akla getirdi. Okinawa Savunma Bürosu, bugün "KC-135" tipi 22 tanker uçağının üsse geldiğini ayrıca "EP-3" tipi elektronik keşif uçağının Doğu Denizi'ne doğru yola çıktığını belirtti.

Pelosi'nin programında ziyaret açıklanmamıştı

Pelosi'nın resmi internet sitesinde yer alan ziyaret programında, Singapur, Malezya, Güney Kore ve Japonya'yı kapsayan gezinin durakları arasında Tayvan'a yer verilmemişti.

ABD'den 29 Temmuz'da ayrılarak Hawaii'de mola veren Pelosi ve beraberindeki 5 kişilik Kongre heyeti, dün Singapur'da, bugün de Malezya'da temaslarda bulunmuştu.

Ziyarette Pelosi'ye, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Gregory Meeks, Gazi İşleri Komitesi Başkanı Mark Takano, Yollar ve Araçlar Komitesi Başkan Yardımcısı Suzan DelBene, İstihbarat Daimi Özel Komitesi üyesi Raja Krishnamoorthi ve Silahlı Kuvvetler Komitesi ile Dış İlişkiler Komitesi üyesi Andy Kim eşlik ediyor.

Çin'den Pelosi'nin Pasifik ziyaretine yakın takip

 

Pelosi'nin ziyareti öncesi Çin'den dev tatbikat

 

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Malezya'ya gitti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)