BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPazarlık sürüyor, parada anlaşamadık----

Pazarlık sürüyor, parada anlaşamadık

Pazarlık sürüyor, parada anlaşamadık
20 Haziran 2013 - 17:00 www.finansgundem.com

BİST Başkanı İbrahim Turhan niçin, “Onlar bizden para istiyor, biz onlardan istiyoruz” dedi

Uluslararası İstanbul Altın zirvesi, “Altın Saklama Merkezi ve Elmas Borsası”yla ilgili ‘sıkı pazarlığın’ da ortaya çıkmasına neden oldu. KUYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner konuşmasında, KUYAŞ olarak dünyanın finans sektörüne armağan ettikleri kompleksin, ulaşım ve alt yapı bakımından en iyi şekilde konumlandırıldığına dikkati çekerek, "Şimdi size sektörümüzün yeni bir müjdesi daha var, onu vermek istiyorum. Kuyumcu Kent ve İstanbul Vizyon Park'ı daha da ileriye taşıyacak ve kompleksimizi finans sektörünün vazgeçilmezi yapacak, heyecan verici bir gelişme daha yaşıyoruz. Borsa İstanbul Altın Saklama Merkezi ve Elmas Borsası, Kuyumcu Kent ve İstanbul Vizyon Park'ın yanına gelecek. Borsa İstanbul Altın Saklama Merkezi ve Elmas Borsası bizim adeta pırlantamız olacak" dedi.
“ONLAR BİZDEN PARA İSTİYOR, BİZ ONLARDAN İSTİYORUZ”
KUYAŞ Başkanı’nın ardından zirvedeki konuşması için kürsüye gelen BİST Başkanı İbrahim Turhan ise, ‘merkezin taşınması’ konusunda yaşanan sıkı pazarlığı anlattı.
İbrahim Turhan, artık yeni ismiyle Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nın operasyon merkezi ve saklama merkezini Takasbank ile birlikte KUYAŞ tarafından yapılan ve hizmete sokulan Kuyumcukent'te yeni hizmet binasına taşıma noktasında harekete geçtiklerini vurgulayarak, şöyle dedi:
"Kendilerini davet ettik, görüştük. Hala da pazarlıklar devam ediyor. Onlar bizden para istiyor, biz onlardan istiyoruz. İnşallah anlaşacağız. Bir sonraki aşamada üzerinde anlaştığımız plan çerçevesinde 800 metrekarelik hacme kadar genişleyebilecek kasa dairesi planlıyoruz. Bu, nereden baksanız bin 600 ton altının rahatlıkla saklanmasına alt yapı oluşturacak. Bu sadece Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'ndaki alınıp satılan altının fiziki olarak saklanmasından bahsetmiyorum. Bu ilerde TCMB uluslararası rezervlerinin bir kısmının Türkiye'ye getirilmesiyle, bankacılık sistemimizin rezervlerinin bir kısmının Türkiye'ye getirilmesiyle İstanbul'u fiziki saklama noktasında da bu bölgenin önemli merkezi olması bakımından önemli adım olacak."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)