BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPazarda, manavda baharat satılmayacak----

Pazarda, manavda baharat satılmayacak

Pazarda, manavda baharat satılmayacak
24 Mart 2013 - 10:13 www.finansgundem.com

Ambalajsız baharat; pazar, kasap ve manav gibi yerlerde satışa sunulamayacak. Kırmızı pul biberdeki tuz ve bitkisel yağ oranı azaltılacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık baharat tebliğinde değişikliğe gidiyor. Yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilen düzenlemeyle, ambalajsız olarak satışa sunulan baharatların satış yerlerine yeni hijyen kuralları getiriliyor.
Buna göre; baharatların ambalajsız olarak satışa sunulduğu yerlerde bütün sorumluluk, tespit edilen gıda satış yerine veya toplu tüketim yerine ait olacak. Dökme satış olarak adlandırılan ambalajsız satış durumunda baharat, gıda kodeksine uygun malzemeden yapılmış ambalaj malzemesi içinde kapalı olarak, güneş ışığına maruz kalmadan ve ortam koşullarından gelebilecek olası bulaşmalara engel olacak şekilde sergilenecek. Ayrıca dökme baharat pazar, kasap ve manav gibi yerlerde satışa sunulamayacak.
Baharat karışımlarına, miktarı artırmak amacıyla, ürünlerin kendi doğasından gelen nişasta hariç olmak üzere nişasta, irmik, razmol, kepek ve benzeri dolgu maddeleri katılamayacak.
Tebliğ ile ayrıca kırmızı pul biberdeki tuz, yüzde 22 oranında azaltılarak yüzde 9'dan yüzde 7'ye, bitkisel sıvı yağ miktarı ise yüzde 25 oranında azaltılarak yüzde 8'den yüzde 6'ya düşürülüyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin25 Mart 2013 00:28

    bizim milletimiz o açıkta satılan ne olduğu belirsiz şeyleri almasa onlarda satamaz.boşuna şikayet etmeyin.