BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemParis’te korona yasakları fırtınası koptu----

Paris’te korona yasakları fırtınası koptu

Paris’te korona yasakları fırtınası koptu
19 Mart 2021 - 22:47 www.finansgundem.com

Fransa'da üçüncü dalga nedeniyle yeni karantina tedbirlerinin uygulamaya geçmesine saatler kala, ülkede resmen fırtına koptu. 12 milyonluk başkent Paris'te insanlar trenlere hücum etti.

Fransa'da üçüncü dalga nedeniyle yeni karantina tedbirlerinin uygulamaya geçmesine saatler kala, ülkede resmen fırtına koptu. Parisliler, ülkenin üçte birinin bir ay sürecek yeni bir karantinaya girmesinden saatler önce Fransız başkentinden akın akın kaçmaya başladı.

TRENLER HINCA HINÇ DOLDU

Paris bölgesinde 12 milyon insan yeni kısıtlamalara hazırlanırken, batıdan Brittany'ye ve güneyden Lyon'a giden trenler Cuma günü Gare Montparnasse'de hınca hınç insanla doldu.
Brittany ve güneybatıdaki bölgelere hizmet veren Montparnasse istasyonundan ayrılan trenler, Perşembe günü geç saatlerde yapılan rezervasyonların ardından tamamen doldu. Ulusal demiryolu operatörü SNCF'nin bir sözcüsü, önceki Cuma günleri yüzde 60-70 doluluk oranına sahip olduktan sonra bazı bölgelere giden trenlerde hiç yer kalmadığını duyurdu.

ÖNLEMLER, HALKIN ÜÇTE BİRİNİ ETKİLİYOR

Fransa, ülke çapında 18:00'da sokağa çıkma yasağı ve hafta sonu kapatmalarla birlikte yeni tedbirlerden uzak durmayı umuyordu ancak getirilen önlemler nüfusun yaklaşık üçte birini etkiliyor.
Yeni önlemlerden etkilenen diğer bölgeler arasında kuzeydoğu Fransa'nın Lille şehrini kapsayan Hauts-de-France bölgesi ve Akdeniz'deki Alpes-Maritimes ile kuzeyde Seine-Maritime ve Eure yer alıyor.

FRANSA'DA KOVID-19 KAYNAKLI ÖLÜM SAYISI: 91 BİN 679 

Sağlık Bakanı Olivier Veran, baharın başlaması ve aşılama kampanyasının da yardımıyla bu bölgesel karantinanın son olmasını umduğunu ifade etti.

Önceki karantinalarda olduğu gibi, bir kişinin yeni kısıtlamalar altındaki alanlarda neden evi terk ettiğini gerekçelendirmek için telefona yazılmış veya indirilmiş bir forma ihtiyaç duyulacak.
Fransa'da şu ana kadar 4 milyon 181 bin 607 kişi koronavirüse yakalandı. 91 bin 679 kişi ise hayatını kaybetti.

Fransa'da kapsamlı karantina

 

Fransa Başbakanı Castex: "Bir tür üçüncü dalganın içindeyiz"

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)