BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemParislilerin SUV araçlara alerjisi mi var?----

Parislilerin SUV araçlara alerjisi mi var?

Parislilerin SUV araçlara alerjisi mi var?
04 Şubat 2024 - 19:08 www.finansgundem.com

Parisliler, SUV'lerden üç kat fazla park ücreti alınması için sandık başına gidiyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te bugün SUV araçların park ücretleriyle ilgili referandum düzenleniyor. Paris Belediyesi tarafından ‘hantal ve kirletici' olarak tanımlanan araçlardan diğerlerine göre üç kat fazla park ücreti alınması planlanıyor.

Paris sakinleri referanduma sunulan değişikliğe onay verirse 1,6 ton ağırlığındaki araçların park ücretleri üç kat artırılarak saatte 18 euro'ya yükseltilecek. Aynı tarife iki ton ve üzerindeki elektrikli araçlar için de uygulanacak. Ancak park ücretleri sadece Paris'te yaşamayanlardan alınacak.

“Çevre felaketi”

Bu ay Le Parisien için Opionway'in yaptığı ankette, kent sakinlerinin yüzde 61'inin düzenlemeyi desteklediği sonucuna ulaşılmıştı.

Paris Belediye Başkanı Emmanuel Gregorie, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Daha ağır, daha teklikeli ve daha fazla kirletiyor. SUV'ler bir çevre felaketidir” ifadelerini kullandı. SUV araçlar son dönemde Fransa'da son derece popüler ve özellikle geniş aileler tarafından tercih ediliyor.

2020'de göreve gelen sosyalist belediye başkanı Anne Hidalgo, Paris'i bir bisiklet kenti yapmayı hedeflediklerini açıklamıştı. Hidalgo'nun döneminde kentte 84 kilometrelik bisiklet yolu inşa edilirken, pandemi önlemlerinin bitişinden şimdiye kadar bisiklet kullanımında yüzde 71'lik bir artış olduğu kaydedildi.

Tepki çekti

Paris Belediyesi'nin halkın onayın sunduğu değişiklikler bazı araç kullanıcılarınınsa tepkisini çekti. 40 Milyon Şoför isimli lobi grubu, herkesin istediği aracı kullanabilmesi için bir imza kampanyası başlattı. Gruptan yapılan açıklamada, “Çevreciliğe dayandırılan temelsiz bahanelerle özgürlüğümüze yapılan bu saldırıların karşısındayız. Eğer bunu şimdi durdurmazsak, bu adaletsiz araba karşıtı azınlık kangren gibi diğer kentlere de yayılacak” denildi.

Paris sakinleri geçen yıl yapılan referandumda da kentteki ‘scooter'ların yasaklanması için oy kullanmıştı. Referanduma katılanların yüzde 89'u ‘scotter'ların yasaklanmasını istemişti. (Independent Türkçe)

Paris'te tarihi karar: Elektrikli scooterlar kaldırıldı!

 

Paris, kiralık e-scooter’ları yasakladı

 

2.5 milyon kişi kullanıyor: Paris'te scooter referandumu!

 

Fransa'da elektrikli scooter kullanma yaşı yükseltildi

SUV otomobil satışlarında rekor artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)