BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaParayı hesaplı harcama tüyoları----

Parayı hesaplı harcama tüyoları

Parayı hesaplı harcama tüyoları
10 Kasım 2010 - 15:09 www.finansgundem.com

Ay sonu gelmeden elinizdeki para uçup gidiyorsa, kredi kartı borçlarınız boyunuzu aştıysa elinizdeki paranın hesabını iyi yapmak istiyorsanız....

Tutumlu olmaya, para biriktirmeye karar verdiğimiz zamanlarda bile ne yazık ki paranın elimizden akıp gitmesine engel olamıyoruz. Bir kahve içmek için oturduğumuz mekanda masamızı donatmadan kalkmadığımız, bir paket makarna için gittiğimiz marketten koca bir sepeti doldurarak çıktığımız zamanlar oluyor. Bu durum ya tasarrufa fırsat vermiyor ya da ayın sonunu zor getiriyoruz.

Bu gidişe dur demenin zamanı geldi! Eğer siz de paranızın her geçen gün gerekli-gereksiz pek çok şey için elinizden kayıp gittiğini görüyorsanız, hesaplı harcama yapmak için kolları sıvamalısınız. İşte, Pudra.com’un sizin için hazırladığı parayı hesaplı harcama yolları...
Fiş alın

Fiş ya da fatura almayı alışkanlık haline getirin. Bunlara bakarak satın aldığınız şeyleri aylık olarak yiyecek, kozmetik, kıyafet gibi kategorilere ayırın. Böylece neye ne kadar harcadığınızı bilerek bir sonraki ayın hesabını çıkarabilirsiniz.

Örneğin belki asıl harcamayı market alışverişine değil, kozmetiğe yapmışsınızdır. Buna göre bir sonraki ayda market alışverişinden kısmak zorunda kalmaz, kozmetik stantlarına fazla yaklaşmamanız gerektiğini bilirsiniz.

Kart ya da nakdi seçin

Artık hepimizin cüzdanları banka ve kredi kartlarıyla dolu. Alışverişte hem kart kullanıp hem de nakit para harcayınca ne yazık ki hesap yapmak pek mümkün olmuyor. Bir yerden sonra ipin ucu iyice kaçıyor.

Siz iyisi mi aynı anda hem kart hem de nakit para taşımayın cüzdanınızda. Taşıyacaksanız bile karar verin ve sadece kart ya da sadece nakit kullanın alışverişlerinizde.

Kartınızda sınırlı para tutun

Banka kartınızda bütün paranızı tutmayın. Örneğin sadece market alışverişleri için belli bir miktar bulundurun kartınızda. Haftalık olarak ya da aylık olarak bu karttaki parayı güncelleyin.

Böylece bütün bir maaşınızı kartta bulundurarak, kartın içinde ne kadar paranız kaldığını bile bilmeden çılgınca harcama hastalığından kurtulmuş olursunuz.

Harcamalarınızı yazın
Hesaplı para harcamak için “yazmak” iyi bir yöntem.

Satın aldığınız her şeyi fiyatlarıyla birlikte not edip aylık liste çıkarın. Hangi konuda ne kadar para harcadığınızı değerlendirin. Bir sonraki ayı ona göre hesaplayın.

Günlük limitinizi aşmayın

Kendinize günlük para harcama limiti koyun. O gün limitinizi doldurmazsanız, ertesi gün daha fazla harcama hakkı verin kendinize. Ya da tam tersi; o gün limiti aştıysanız, ertesi gün günlük limitinizin altında para harcamaya çalışın.

Bunu düzenli olarak sürdürürseniz cep harçlığınız olarak aylık ne kadar paraya ihtiyacınız olduğunu bilir, maaşınızdan her ay sabit bir miktarı cep harçlığı yapabilirsiniz.

Market indirimlerini takip edin

Marketlerin indirim günlerini takip edin. Bunun için market broşürlerini dikkatle inceleyin. Ürünlerin fiyatları marketten markete değişebiliyor. Aynı ürüne daha fazla para ödemeyin!

Tüm ihtiyaçlarınızı aynı anda aynı marketten almak zorunda değilsiniz. Broşürlerden işaretlediğiniz indirimli ürünlere göre ihtiyaçlarınızı birkaç marketi dolaşarak karşılayın.

Pudra.com öneri: Marketlerin özel indirim ve kampanya kartlarından edinin. Böylece indirimli alışveriş yapabilir hem de harcamalar karşılığında ödüller kazanın.

Sezon sonu indiriminden yararlanın

Kıyafetleri sezonun başında almak yerine sezon sonunu, özel indirim günlerini bekleyin. İnternetten alışveriş yapmak da fiyatları kıyaslama konusunda işinizi kolaylaştırır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)