BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemParaşüt ile KOBİ’ler otopilota geçecek----

Paraşüt ile KOBİ’ler otopilota geçecek

Paraşüt ile KOBİ’ler otopilota geçecek
16 Nisan 2019 - 13:38 www.finansgundem.com

Online ön muhasebe programı Paraşüt, ‘Otopilot’ vizyonunu duyurdu.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansal operasyonlarını kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen online ön muhasebe programı Paraşüt, kuruluşunun 5. yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği basın toplantısında, gelecek hedeflerini ve ‘Otopilot’ vizyonunu anlattı. Toplantıya Paraşüt Kurucu Ortakları; Sean X Yu, Andaç Türkmen ve Fahri Özkaramanlı katıldı.

Toplantıda konuşan Paraşüt Kurucu Ortağı ve CEO’su Sean X Yu, Paraşüt olarak çıkış noktalarının; küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansal yönetimleri için ihtiyaç duyulan hizmetleri; teknolojinin imkânlarını kullanarak, kullanıcı dostu bir arayüz ve uygun fiyatlarla erişilebilir hale getirmek olduğunu söyledi. 

’Zaman ve paradan tasarruf’ 

Türk ekonomisinin en önemli yapı taşlarından biri olan KOBİ’ler için finansal operasyonları yük olmaktan çıkartıp, büyüme yolculuklarında KOBİ’lerin yanında yer almak istediklerini dile getiren Sean X Yu, “Paraşüt ile KOBİ’lerin dijital dönüşüm sürecine katkıda bulunuyoruz. Bu dönüşüm, şirketlerin olduğu kadar Türkiye ekonomisinin de büyümesinde de etkili olabilecek bir süreç. Kullanıcılarımız internet bağlantısı olan herhangi bir akıllı cihazdan Paraşüt’e giriş yaparak işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Böylece kurulum, eğitim, güncelleme gibi masraflardan ve mekana bağlı kalma zorunluluğundan kurtularak şirketlerinin geleceği için karar almaya daha fazla zaman ayırabiliyor ve rakiplerinden her zaman bir adım önde oluyorlar” dedi. 

‘2018’de yüzde 87 büyüdük’ 

Sean X Yu, Paraşüt olarak kuruldukları 2013 yılından bu yana istikrarlı ve hızlı bir şekilde sürekli büyüme gösterdiklerini dile getirerek; “5 yıl içinde e-ticaretten teknolojiye, hizmet sektöründen reklam ajanslarına kadar 11 bini aşkın KOBİ’nin ön muhasebe alanındaki işlemlerini dijitale ve mobile taşıdık. Paraşüt üzerinde yaklaşık 30 milyar TL değerinde ticaret gerçekleştirildi. 2018 yılını ise yüzde 87 büyüme ile kapattık” şeklinde konuştu. 

‘Otopilot ile her ölçekte şirket dijital dönüşüme katılacak’ 

Günlük mesaisinin yüzde 50’sini veri girişi ve verilerin yönetilmesine harcayan KOBİ’ler için dijital dönüşümü ön muhasebeden başlattıklarını söyleyen Sean X Yu, bir kullanıcılarının yaptığı hesaba göre, Paraşüt sayesinde ön muhasebe için bir ayda harcanan toplam sürenin 250 saatten 28 saate kadar indirilebildiğini ifade etti. 

Paraşüt olarak tek hedeflerinin, kullanıcıların ön muhasebe tutmasını sağlamak olmadığını vurgulayan Paraşüt kurucu ortağı Fahri Özkaramanlı, sadece iyi ön muhasebe tutmanın bir işletmeyi büyütmeye yetmediğini, ön muhasebe ile elde edilen bilgilerin doğru bir şekilde anlamlandırması sayesinde doğru stratejilerin oluşturulabileceğini söyledi. Amaçlarının işletme sahiplerinin ön muhasebe için harcadığı süreyi de kısaltmak olduğunu ifade eden Özkaramanlı, bunu sağlamak için veri girişini patronların günlük hayatından çıkartmak ve büyüme stratejilerine odaklanmalarını sağlamak üzere yeni Otopilot vizyonunu hayata geçirdiklerini dile getirdi. 

‘KOBİ’lerin ön muhasebede manuel iş yükü ve hata riski azalacak’ 

Fahri Özkaramanlı toplantıda Otopilot vizyonunun detaylarını şöyle paylaştı: “Otopilot’u, Paraşüt’ün dijitalleşmeye ve geleceğe doğru attığı büyük bir adım olarak tanımlayabiliriz. Otopilot, yeni bir ürün ya da yeni bir marka değil; işletme sahiplerinin detaylarda kaybolmadan büyük resme odaklanmalarını sağlayacak özellikler bütününe verdiğimiz ad. Otopilot ile manuel iş yükünü azaltarak zaman kaybının önüne geçmeyi, hatalı veri girişini minimuma indirmeyi ve kullanıcılarımıza finansal verilerini yorumlamak için daha çok vakit bırakmayı hedefliyoruz. Yani kullanıcılarımızın zamandan kazanarak, vakitlerinin çoğunu işletmelerinin geleceğine yön vermek için harcamalarını amaçlıyoruz. Otopilot vizyonumuz kapsamında, kullanıcılarımıza Akıllı Banka Hesap Takibi, e-Fatura, e-Ticaret entegrasyonu, Teşvikmatik, Cepten Fiş Okuma (CFO) ve Mobil Barkod Okuyucu özelliklerini sunuyoruz. . Elbette bunlar Otopilot vizyonumuz kapsamında Paraşüt’te ve ön muhasebede otomasyon için attığımız ilk adımlar. Kullanıcılarımızın ihtiyacını karşılamak ve KOBİ’lerin ön muhasebeden en fazla faydayı elde edebilmeleri amacıyla Paraşüt’ü geliştirmeye ve yeni hizmetler sunmaya devam edeceğiz.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)