BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPapa, Ukrayna'daki savaşın bitmesini istiyor----

Papa, Ukrayna'daki savaşın bitmesini istiyor

Papa, Ukrayna'daki savaşın bitmesini istiyor
22 Şubat 2023 - 17:48 www.finansgundem.com

Papa Franciscus, Rusya-Ukrayna arasındaki "acımasız ve saçma" olarak tanımladığı savaşın sona ermesi için her iki tarafa da barış çağrısında bulundu.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Vatikan'da çarşamba günleri yaptığı geleneksel genel kabul oturumundaki konuşmasında, Ukrayna-Rusya savaşının yıl dönümünün geldiğine dikkati çekerek, "Sevgili kardeşlerim, yarından sonraki gün 24 Şubat’ta Ukrayna'nın işgalinin üzerinden bir yıl geçmiş olacak. Bu acımasız ve saçma savaşın birinci yıl dönümü. Üzücü bir yıl dönümü." dedi.

Bu sürede acı çeken Ukrayna halkının yanında olmaları gerektiğini dile getiren Papa, "Savaşı durdurmak için mümkün olan her şey yapıldı mı? Ulusların da üzerindeki tüm otoriteleri çatışmayı sona erdirmek için somut çabalar göstermeye çağırıyorum. Enkaz üzerine inşa edilenler asla gerçek bir zafer olmayacak." diye konuştu

Katoliklerin ruhani lideri, daha önce pek çok kez barış çağrısı yapmış, Vatikan olarak barış çabalarına katkıda bulunmaya hazır olduklarını ve hem Ukrayna'yı hem Rusya'yı bu maksatla ziyaret etme isteğini dile getirmişti.

Papa Franciscus, geçen yıl savaşın başladığı günün ertesinde 25 Şubat'ta protokol teamüllerinin dışına çıkarak, Rusya'nın Vatikan Büyükelçiliğine sürpriz bir ziyarette bulunmuştu. Papa, söz konusu ziyarette Rusya'nın Vatikan Büyükelçisi Alexander Avdeev'e savaşa dair endişelerini aktarmıştı.

Papa, Rusya-Ukrayna savaşının 'bir dünya savaşı' olduğunu belirtti

 

Papa Francis: Ukrayna müzakereleri en kısa süre içinde yeniden başlatılmalı

 

Papa: Mariupol vahşice bombalandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)