BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPandemi ekonomide verimliliği artırdı----

Pandemi ekonomide verimliliği artırdı

Pandemi ekonomide verimliliği artırdı
13 Temmuz 2021 - 16:20 www.finansgundem.com

Goldman Sachs raporunda göre pandeminin etkisiyle yaygınlaşan dijitalleşme ve uzaktan çalışma gibi uygulamalar harcamaların azaltılmasıyla ekonomide verimliliğin artmasını sağladı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs sürecinde ekonomilerin kapanması teknolojinin hayatın her alanda daha yoğun olarak kullanılmasını sağladı. Goldman Sachs Group tarafından yapılan bir analize göre, Kovid-19 salgını iş yeri dijitalleşmesini hızlandırarak ABD ekonomisi için verimlilik artışını körüklüyor.

Bloomberg International’ın Goldman Sachs analistleri pandeminin başlangıcından bu yana saatlik çıktılardaki yıllık büyümenin bir önceki yıla göre %1,4’ten %3,1’e yükseldiğini belirtti. Açıklamada, “Daha güçlü üretkenlik pandeminin olumlu etkilerinden birisi haline geldi” ifadelerine yer verildi.

Bu kazanımlar en çok sanal toplantı imkanlarından yararlanabilen, seyahat ve eğlence gibi kişisel harcamaları kısma kapasitesine sahip sektörlerde görülebildi. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre üretkenlik artışı en çok bilgi teknolojileri, profesyonel hizmetler ve toptan ticaret gibi sektörlerde görülürken internet üzerinden alışveriş imkanı sunan perakende sektörü de verimliliği yükseltti.

İşçiler ve şirketler arasında verimliliğin nasıl artırılacağını bulmak genellikle küresel büyümenin önündeki en büyük engellerden biri olarak tanımlanır.

Evden çalışma yeteneği, bilançoların açık verdiği sektörlerde ayrı bir önem kazandı. Yakın zamanda yapılan bir araştırma çoğunlukla işe gidip gelme sürelerinden elde edilen tasarruf sayesinde ABD ekonomisinde %5'lik bir verimlilik artışı oluşacağını tahmin ediyor. Ancak aynı araştırma yüksek eğitimli ve iyi maaşlı olanlar bireyler için kazanımların orantısız bir şekilde dağıldığını ve gıda sektörü gibi ekonominin temelinde endüstrilerde daha düşük ücretle çalışan birçok kişinin işlerini uzaktan çalışarak devam ettiremediğini ortaya koydu.

Goldman ekonomistlerinin analizinde, işyerleri tamamen yeniden açılmasıyla ve çalışanların düzenli olarak işletmelere dönmesiyle bile verimlilik konusunda elde edilen kazanımların çözülme olasılığının yüksek olmadığı belirtildi.

Analistler açıklamasında, “İşyerlerinin dijitalleşmesinden elde edilen kazanımlar gerçekten sürdürülebilirse, kurumsal ofis binalarının yeniden açılması ve yüz yüze ekonominin geri gelmesi bu eğilimlerin duraklaması veya tersine çevrilmesiyle ilişkilendirilmemelidir" ifadelerine yer verildi.

Beklentileri aşan enflasyon faizleri yükseltti

 

ABD'de enflasyon yükselmeye devam ediyor

 

'Para politikasında yaptığımız hataları tekrarlamayacağız'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)