BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Palalı'dan skandal ifade----

'Palalı'dan skandal ifade

'Palalı'dan skandal ifade
08 Nisan 2014 - 21:36 www.finansgundem.com

​Yargılandığı davaya katılmadığı için bugün hakkında yakalama çıkarılan Sabri Çelebi, adliyeye gidip ifade verdi

Gezi Parkı olayları sırasında Beyoğlu'nda bankacı E.Y. adlı kadının kalçasına palayla vurduğu iddia edilen Sabri Çelebi'nin bugün 27. Sulh Ceza Mahkemesi'nde duruşması vardı. Ancak "silahla kasten yaralama" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi istenen Sabri Çelebi duruşmaya katılmadı. Bunun üzerine hakim, davetiye tebliğine rağmen duruşmaya katılmayan Çelebi hakkında "zorla getirme" emri düzenlenmesine, sanığın savunma ve delillerinin tespiti için hakkında yakalama emri düzenlenmesine hükmederek duruşmayı erteledi. Hakkındaki bu kararlar üzerine, Sabri Çelebi, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek, hakime ifade verdi. 27. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Ahmet Torun da, Çelebi hakkındaki zorla getirme ve yakalama kararını kaldırdı.

'ANNEME KÜFRETTİLER' İDDİASI
İfadesinde, Gezi olayları sırasında daha önce de işyerine saldırıda olduğunu savunan Çelebi, "Olay günü misafirlerimle birlikte işyerinin terasında oturuyorduk. Aşağıdan sesler gelmesi üzerine personelime ne olduğunu sordum. Dışarıda polis müdahalesi olduğunu ve bir grubun içeriye girmeye çalıştığını, içeriye girenlerin gaz maskesi ve kask takmak için çalıştıklarını söylediler. Bunun üzerine polisin içeriye müdahalede bulunabileceğini, içeride bulunan müşterilerinin de durumdan rahatsız olacağını düşünerek bunu kabul etmediklerini, bunun üzerine "Siz AKP 'li misiniz, polis yandaşı mısınız?" dediklerini söylediler" dedi. 

Tartışmanın büyüdüğünü söyleyen Sabri Çelebi, "Alt kattaki mutfaktan zırh denilen aleti alarak dışarıya çıktım. Aralarında şikayetçinin de bulunduğu kalabalığın büyük bir kısmı bayandı. Önümden geçen birkaç kişiye vurmadım. Ama şikayetçi E.Y. önümden geçerken zırhın ters kısmıyla tokat atar gibi kalçasına vurdum. Bana dönüp anneme küfredince de sırtına tekme attım. Diğer göstericiler de bana ve anneme küfrettiler" ifadelerini kullandı. 

"PALALI"NIN 5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 6 Temmuz 2013 tarihinde Taksim Gezi Parkı açılışı nedeniyle arkadaşları ile Taksim'e giden bankacı E.Y.'nin, yolda polisin uyarısı üzerine arka caddeden Taksim'e çıkmak istediği anlatıldı. Bu sırada, Sabri Çelebi'nin, "işyerine zarar verileceği" bahanesiyle elinde pala ile E.Y'ye vurarak basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte yaraladığı belirtildi. Sabri Çelebi'nin "kasten silahla yaralama" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi talep edildi. 

İKİNCİ DAVADA 27 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
Öte yandan, Sabri Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanık, Gezi Parkı olayları sırasında Talimhane'de eylemcilere ellerinde palayla müdahale ettikleri iddiasıyla 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde de yargılanıyor. Sabri Çelebi'nin bu davadan, 'kasten yaralama' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından 9 yıl 9 aydan 27 yıla kadar hapsi talep ediliyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)