BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÖzyeğin bir destan daha yazdı----

Özyeğin bir destan daha yazdı

Özyeğin bir destan daha yazdı
28 Şubat 2013 - 07:16 www.finansgundem.com

Bankacılık sektörüne geri dönen Hüsnü Özyeğin başarı öyküsüne bir halka daha ekledi.

2011’i sadece 5 milyon lira kâr ile kapatan Özyeğin’in yeni bankası FİBA Bank 2012’de tam 45.7 milyon lira kâr elde ettiğini açıkladı. Böylece bankanın son bir yıldaki kâr artışı yüzde 700’ün üzerine çıkmış oldu.
Banka yönetmek kadar alma satma konusunda da “üstad” olarak anılan Özyeğin 2006 yılında Finansbank’ın çoğunluk hisselerini 2.8 milyar dolara Yunan National Bank of Greece’e (NBG) satmıştı. Bu satış sırasında şartnameye bir de özel madde koyulmuştu. Buna göre Özyeğin 3 yıl boyunca finans sektöründe her hangi bir faaliyette bulunmayacaktı. Özyeğin’in bu sürenin sonunda bankacılık sektörüne dönüşü ise muhteşem oldu. Milennium Bank’ı 61.8 milyon euroya satın alan Özyeğin bankanın aktif büyüklüğünü iki yılda 900 milyon liradan yaklaşık 4 milyar liraya kredi hacmi ise 2.6 milyar liraya çıkardı.
Dün borsaya bildirilen bilanço sonuçları sonrasında bir açıklama yapan Fibabanka Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü M. Özyeğin, “2012’de Fibabanka başarılı performans göstererek Türk Bankacılık Sektörü’ndeki yerini geliştirdi. Bankamızın ilerlemesini, yenilediğimiz bilgi işlem altyapısı, yaptığımız yatırım ve açtığımız şubelerle de zenginleştirerek müşterilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak üzere çalışıyoruz” dedi.
 
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)