BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÖzgeçmişlerde yapılmaması gereken en büyük hata----

Özgeçmişlerde yapılmaması gereken en büyük hata

Özgeçmişlerde yapılmaması gereken en büyük hata
20 Temmuz 2023 - 18:15 www.finansgundem.com

İşe alım süreçlerinde özgeçmişin farklılık yaratması oldukça önemlidir. Google’ın işe alım süreçlerinde de çalışan Continuum CEO’su Nolan Church özgeçmişlerde yapılan en büyük hataya dikkat çekti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Güçlü bir özgeçmiş hazırlamak kendi başına bir sanat formu gibi görünebilir. Bir özgeçmiş hazırlarken dikkat edilmesi gereken birden fazla kriter vardır: İmla hatası yapılmaması gerekir. Özgeçmiş iki sayfayı aşmamalıdır. Gerçekten yerine getirebildiğinize dair kanıt sunmadan belli belirsiz becerilerin özgeçmişe eklenmemesi gerekir.

CNBC’nin haberiine göre Google’ın yetenek alım biriminde de çalışan ve şu sıralar Continuum’un CEO’su olarak görev yapan Nolan Church içinse çok daha önemli bir kriter söz konusu. Church, “Bir özgeçmişte görmek istemeyeceğim 1 numaralı şey muhtemelen metin bloklarıdır” diyor. CEO söz “çok fazla kelimeye sahip ancak çok fazla içeriği olmayan sonsuz bir metin akışı” diyerek özgeçmişlerde yer alan uzun paragrafları eleştirdi.

Church, bu tür bir paragraf gördüğünde adayın “ilerleme kaydedilmesinin sıfır ihtimali olduğunu” sözlerine ekledi.

‘Madde başına üç ila dört cümle koyuyorlar’

Church genellikle her rolün belirli açıklamalar altında metin blokları olduğunu görüyor. CEO, “İnsanlar geçmişte ne yaptıklarını tarif ederken kısa ama öz olmakta zorlanırlar. İnsanlar bunu yerine madde başına üç ila dört cümle yazıyorlar”. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre özgeçmişlerde her iş unvanının altında bir dizi tek satırlık madde işareti bulunması uygun kabul edilir. Bu metnin kısa ve öz bir biçimde adayın iş tecrübesini aktarması beklenir.

Günümüz dünyasında kısa ve öz iletişimin de önemi artıyor. Örneğin ofiste, e-posta üzerinden veya farklı uygulamalar üzerinden çok fazla iletişim gerçekleştiriliyor. CEO, “Eğer kariyerinizde neler yaptığınızı kısaca tarif edemiyorsanız işyerinde kısa ve öz metinler oluşturabilmenizin hiçbir yolu yoktur” diyor.

Özgeçmiş hazırlarken yapay zekâ kullanımı

Kullanılan cümlelerin sadeleştirilmesi için birden fazla yöntem bulunuyor. Church, “ChatGPT veya Grammarly gibi araçları kullanmak sadece noktalama işaretleri ve dilbilgisi için değil aynı zamanda kısa ve öz olma konusunda da size yardımcı olacaktır ve bu uygulamaları kullanmak çok kolay” dedi. CEO’nun sözünü ettiği her iki araç da ücretsiz. Üstelik ChatGPT’nin uygulama versiyonunda “Bu cümleyi daha kısa yap” gibi talepleri de iletebiliyorsunuz.

Bununla birlikte başka insanların özgeçmişinizi incelemesini ve düzenlemesini talep etmeniz de bir seçenek olabilir. Church, “En az beş ile 10 kişinin özgeçmişiniz hakkında size geri bildirimde bulunması gerektiğine inanıyorum” diyor. Buna göre, iş ağınızda kariyerlerinde başarılı olan kişilere ulaşıp özgeçmişinizi incelemesini istemeniz iyi bir fikir olabilir.

Church özgeçmişin 10 saniyelik göz atmalar için hazırlanması gerektiğini belirtiyor. Zira bu bir insan kaynakları temsilcisinin kısıtlı zaman aralığında görebileceği yüksek bir zaman dilimidir. Kısa maddeler ve cümleler kariyerinizin tüm kritik noktalarında işe alım fırsatınızı artırabilir.

İşten çıkarmaların faturası 1 milyar dolar

 

55 yaş üstü çalışanlar iş dünyasına geri dönüyor

 

Ofiste ‘iyilik kültürü’ gerçekte ne kadar iyi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)