BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖzel Halk Otobüsleri ücretsiz binişleri kaldıracak----

Özel Halk Otobüsleri ücretsiz binişleri kaldıracak

Özel Halk Otobüsleri ücretsiz binişleri kaldıracak
23 Temmuz 2023 - 14:17 www.finansgundem.com

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Soydaş, 15 Ekim'de tüm illerde ücretsiz binişlerin kaldırılacağını açıkladı.

TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, ücretsiz binişlere ilişkin tarafları memnun edici bir düzenleme olmaması durumunda 15 Ekim'de tüm illerde ücretsiz binişlerin kaldırılacağını söyledi.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, Burdur’da bir otelde düzenlenen Burdur Şehir İçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Toplu Taşıma Toplantısı’nda konuştu.

Soydaş gazetecilere yaptığı açıklamada, belirli kesimlere halk otobüslerinin Türkiye’de ücretsiz hizmet verdiğini söyledi.

Kanuna muhalefet etmek gibi bir amaçlarının olmadığına işaret eden Soydaş, “Özel halk otobüsleri kuruluşundan beri şehit yakını, gazileri, emniyet ve basın mensuplarını zaten ücretsiz taşıyor. Bizim üzüldüğümüz konu hep bu ücretsiz taşımayla anılmak” dedi.

15 EKİM KARARI

Soydaş, “Bununla ilgili bir açıklama yaptığımızda kamuoyundan ciddi bir tepki alıyoruz. Neden 15 Ekim diye bir karar aldık. Bu tip taleplerde kanun düzenlemesi gerekiyor. Ben başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili bakanlıkların bu sese kulak vereceğine inanıyorum” diye konuştu.

Burdur Şehir İçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ali Bilgiç de Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliğince (TÖHOB) 19 Temmuz’da Ankara’da, 28 bin 100 özel halk otobüsleri temsilcisinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildiğini belirtti.

Bilgiç, o toplantıda ücretsiz binişlere ilişkin tarafları memnun edici bir düzenleme olmaması durumunda 15 Ekim’de tüm illerde ücretsiz binişlerin kaldırılması kararını aldıklarını anımsattı.

Özel halk otobüslerinde ücretsiz taşımama kararı

 

AYM'den 'özel halk otobüsü' kararı

 

İmamoğlu: Özel halk otobüsü esnafına 30 milyon TL ödeme yapılacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)