BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOxyContin davasında yeni gelişme: Sacker ailesine yargı yolu açıldı!----

OxyContin davasında yeni gelişme: Sacker ailesine yargı yolu açıldı!

OxyContin davasında yeni gelişme: Sacker ailesine yargı yolu açıldı!
12 Ağustos 2023 - 13:31 www.finansgundem.com

ABD Yüksek Mahkemesi, OxyContin adlı ilacın üreticisi Purdue Pharma'nın sahibi olan Sackler ailesine karşı açılan iflas anlaşmasını geçici olarak durdurdu. Bu anlaşma, ailenin üyelerini milyarlarca dolarlık tazminat sorumluluğundan koruyacaktı.


Ülkenin en yüksek mahkemesinden gelen tek sayfalık emir, ABD Adalet Bakanlığı'nın anlaşmayı geçici olarak dondurma talebinden yana tavır aldı. Başkan Joe Biden'ın yönetimi, iflas anlaşmasının Sackler ailesini sorumluluktan muaf tutacak geniş ve "emsalsiz" korumalar sağlayacağını savunuyor.

Yüksek Mahkeme davayı aralıkta görecek.

ABD yönetimi avukatlarına göre, reçeteli ağrı kesici OxyContin'i üreten Purdue Pharma'nın arkasındaki ailenin sorumluluktan kaçınmak için "mali sıkıntı" içindeki borçlulara yönelik yasal korumalardan faydalanamaması gerekiyor.

Binlerce yerel yönetim ve birey, aşırı doz krizi ve güçlü reçeteli opioidlerin yaygınlaşmasındaki rolü nedeniyle şirketi hedef alan davalar açarken, Yüksek Mahkeme'nin imzasız kararında ne gerekçe belirtildi ne de herhangi bir ek yorum yapıldı.

Yargıçlar ABD iflas yasasının, "borçlu olmayanların, borçlu olmayan üçüncü taraflardan alacaklarını, alacaklıların rızası olmaksızın ortadan kaldıran" yasanın 11. Bölümü'ndeki düzenlemeyi onaylama yetkisini mahkemelere verip vermediğine dair savları dinleyecek.

Mayısta bir federal temyiz mahkemesi, Purdue Pharma'nın iflasının yeniden yapılandırılmasına ilişkin mahkeme incelemesi kapsamında 6 milyar dolarlık uzlaşma planını onaylamıştı. Şirket, Eylül 2019'da iflas koruması başvurusu yapmıştı.

Binlerce eyalet ve yerel yönetim kurumuyla varılan anlaşma, Purdue'nun fiilen yeni bir tüzel kişiliğe geçişini ve kârın krizle mücadeleye yönlendirilmesine imkan tanıyordu. Sackler ailesinin üyeleri zaman içinde uzlaşıya ödeme yapacaktı.

Ancak anlaşma ayrıca sorumluluk korumalarını da aile mensupları lehine genişletmişti. Sackler ailesi, davalardan korunacaklarına dair güvence olmadan bir uzlaşmayı kabul etmek istemedikleri sinyalini vermişti.

ABD Başsavcı Vekili Elizabeth Prelogar, anlaşmanın yürürlükte kalmasına izin veren temyiz mahkemesi kararının, "varlıklı şirket ve bireylere, sorumluluktan kaçmak için iflas sistemini kötüye kullanmalarını sağlayacak bir yol haritası bırakacağını" savundu.

Prelogar, bu sorumluluktan kurtulmanın "istisnai ve emsalsiz bir genişliğe sahip" olduğunu ve "ciddi anayasal soruları" gündeme getirdiğini ekledi.

Purdue Pharma'dan yapılan ve The Independent'la paylaşılan açıklamada şirketin, planın "yasallığından emin" ve "Yüksek Mahkeme'nin de aynı fikirde olacağı konusunda iyimser" olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Yine de (Adalet Bakanlığı'nın iflas gözlemcisi olan ve Yüksek Mahkeme'ye itiraz başvurusunda bulunan) ABD Kayyum'unun", "mağdur tazminatı, ülke genelindeki topluluklarda opioid krizinin azaltılması ve hızlı etki gösteren ilaçların aşırı dozda kullanımı sorunlarında kullanılması gereken milyarlarca dolarlık değeri tek başına geciktirebilmiş olması bizi hayal kırıklığına uğrattı" dendi.

Reçeteli opioidlerin yaygınlaşması ve aşırı doz kriziyle ilgili fiziksel zarar iddiasında bulunan yaklaşık 60 bin kişilik bir koalisyon Yüksek Mahkeme'ye, Sackler ailesinin üyelerine vaat edilen dokunulmazlık dahil uzlaşıyı genel hatlarıyla desteklediklerini açıkladı.

Grup, "milyarlarca dolarlık indirim ve mağdur tazminat fonlarının, mevcut planın onaylanması ve tamamlanmasına bağlı olduğunu" yazdı. (Independent Türkçe)

Trump davasında 'kısıtlı koruma' kararı

 

Google'a 5 milyar dolarlık dava şoku!

 

Yapay zekanın hamile kadına zulmü: ABD polisi davalık oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)