BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiOtomotivde yeşil fiyat savaşı----

Otomotivde yeşil fiyat savaşı

Otomotivde yeşil fiyat savaşı
08 Ağustos 2013 - 01:14 www.finansgundem.com

Geleceğin yıldızı olarak görülen elektrikli araç segmentinde fiyat savaşları başladı.

Resesyonun izlerini silmeye çalışan otomotiv endüstrisi bocalamaya devam ediyor. Şirketlerin kar marjlarına zarar veren indirim politikalarına son vermesinin ardından elektrik arabaları sektöründe fiyat kavgası başgösterdi.  Bu yıl enerjisini aküden alan araçlarda fiyat rekabetine cevaben, General Motors, Chevrolet Volt markasında 5.000 dolarlık fiyat indirimine gideceğini duyurdu.
 Volt satışları geçtiğimiz ay yüzde 3,3 oranında düşmüştü. GM, para kaybeden modelinin fiyatını 34.995 dolara düşürdü.
 LMC Automotive Araştırmacısı Jeff Schuster, kabus olarak nitelendirdiği ortamda oyunu kurallarına göre oynamanın zorluğuna değindi. Otomotiv şirketlerinin genel alanda her ne kadar fiyat savaşına son vermiş olsa da, oldukça yeni olan elektrikli araç segmentinin hala canlı olduğunu belirtti.
 Japon Yeninde düşüşün başladığı geçen sene Japonya Başbakanı Abe, Japon otomotiv üreticilerine fiyat düşürme çağrısında bulunmuştu. Nissan, ABD'de yedi modelinde fiyat indirimine giderken Toyota sıfır-faizli taşıt kredisi teklifinde bulunmuş ve çeyreksel bazda rekor sayılabilecek 5,7 milyar dolarlık kar açıklamıştı.
 ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN DÖNEMİ BAŞLAYACAK
 Global Elektrikli Araçlar Görünümü" raporundan derlenen bilgilere göre, 2012 yılı itibariyle dünyada 180 bin civarında elektrikli araç bulunuyor. Söz konusu rakam toplam binek araçların yüzde 0,02'sini oluşturuyor, bu da her 5 bin araçtan birinin elektrikli olduğu anlamına geliyor. 2011 yılında 45 bin elektrikli araç satılırken, söz konusu rakam 2012'de 113 bine yükseldi.
 Elektrikli araçların sayısının 2020 yılında 20 milyona ulaşması beklenirken, bu tarihte dünyadaki binek araçların yüzde 2'sinin elektrikli olacağı öngörülüyor
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)