BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖSYM Başkanı Aygün’den YKS açıklaması----

ÖSYM Başkanı Aygün’den YKS açıklaması

ÖSYM Başkanı Aygün’den YKS açıklaması
23 Haziran 2020 - 12:30 www.finansgundem.com

Aygün, YKS’nun sorunsuz şekilde uygulanması için ilgili kurumlarla gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, toplu taşıma araçlarının sınav binalarının olduğu bölgelere daha sık seferler düzenlenmesinin belediyeler tarafından sağlanacağını ifade etti.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, haftasonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ilişkin Twitter’den paylaşımlarda bulundu. Sınavın sorunsuz bir şekilde uygulanması için ilgili kurumlarla gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirten Algün, bu kapsamda il/ilçe koordinatörleri ve 30 koordinatör rektör ile iki hafta boyunca gerçekleştirilen koordinasyon toplantılarını tamamladıklarını belirtti. Toplantılarda korona virüs pandemisi dönemindeki sınav uygulamaları ve sınav güvenliği tedbirlerinin ele alındığını belirten Aygün, sınav binalarının hazır hale getirilmesi, uygulama birliğinin sağlanması ve sınav merkezlerindeki hazırlıkların değerlendirildiğini kaydetti.

Tüm sınav merkezlerinde, sınav koordinatörlerinin koordinasyonunda illerde rektörlerin başkanlığında, ilçelerde kaymakamları başkanlığında Sınav Koordinasyon Kurulu toplantıları gerçekleştirildiğine dikkat çeken Aygün, bu toplantılara valiliklerden, belediyelerden, kaymakamlıklardan, milli eğitim, nüfus ve emniyet müdürlüklerinden ve jandarma komutanlıklarından temsilcilerin katıldığını belirtti. Toplantılarda ayrıca bu yıl ilk kez, il/ilçe sağlık müdürlüklerinin de katıldığı kaydedildi.

SINAV GÜNÜ BELEDİYELER SIK SEFER DÜZENLEYECEK

Sınav merkezlerinde koordinatörler tarafından bina sınav sorumlusu, bina sınav sorumlusu yardımcısı ve bina yöneticilerine yönelik bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildiğini ifade eden Aygün, toplantılarda pandemi döneminde sınavların sorunsuz bir şekilde uygulanması için alınan önlemler ve sınav hazırlıkların görüşüldüğünü kaydetti. 2020-YKS tüm sınav merkezlerinde eşgüdüm içerisinde uygulanacağını anımsatan Aygün, “Sınav evraklarını taşıyan nakil araçlarının Ankara’dan sınav merkezlerinde muhafaza edileceği yere ulaşması ve sınav bitiminde sınav merkezlerinden Ankara’ya dönüşünün güvenliği emniyet müdürlükleri ile jandarma komutanlıkları koordinesinde sağlanacaktır.

Sınav günlerinde sınav yapılacak binaların çevresinde emniyet müdürlükleri ve jandarma komutanlıkları tarafından gerekli güvenlik önlemleri alınacaktır” dedi.

Sınav günleri toplu taşıma araçlarının yeterli sayıda hizmet vermeleri, sınav binalarının olduğu bölgelere daha sık seferler düzenlenmesinin belediyeler tarafından sağlanacağına işaret eden Aygün, sınav günleri aday ve görevlilerin sınav binalarına sorunsuz ulaşmaları için belediyeler ve emniyet müdürlüklerinin gerekli tedbirleri alacağını kaydetti.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK BULUNDURULACAK

Aygün, ayrıca kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında kimlik numarası, fotoğraf bulunmayan adaylar için il/ilçe nüfus müdürlüklerinin sınav günlerinde açık bulundurulacağını belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)