BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOSB'lerde doğalgaz tüketimine ilişkin tarife değişikliği----

OSB'lerde doğalgaz tüketimine ilişkin tarife değişikliği

OSB'lerde doğalgaz tüketimine ilişkin tarife değişikliği
30 Nisan 2022 - 10:36 www.finansgundem.com

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, OSB'lerde yıllık 300 bin metreküpün altında doğalgaz kullananların düşük tarife üzerinden faturalandırılacağını bildirdi.

Yıllık 300 bin metreküpün altında doğalgaz kullanan OSB sanayicilerinin artık, yüksek fiyatlı "kademe-2" yerine, çok daha düşük fiyatlı tarife olan "kademe-1" üzerinden değerlendirileceğini bildiren Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, uygulamanın 1 Mayıs itibarıyla başlayacağını söyledi.

Kütükcü, daha önce OSB'lerin tek bir tüketici gibi görüldüğü için faturalarını çok daha yüksek olan kademe-2 fiyatından ödemek zorunda kaldıklarına dikkati çekti. Düşük tüketimli bir OSB sanayicisinin, doğalgazın metreküpüne 3,34 lira ödemesi gerekirken, 9,4 lira olan kademe-2 tarifesi üzerinden faturalandırıldığını aktaran Kütükcü, şunları söyledi:

Bu da düşük doğalgaz tüketen OSB sanayicilerimizi, OSB dışında faaliyet gösteren işletmelere göre çok daha dezavantajlı duruma düşürüyordu. OSBÜK olarak bir süredir doğalgaz dağıtımını kendisi yapan Türkiye genelindeki 91 OSB'mizin ve bu OSB'lerdeki sanayicilerimizin yaşadığı bu mağduriyeti gidermek için yürüttüğümüz çalışmalardan sonuç aldık.

Kütükcü, doğalgaz dağıtım şebekesini kendisi işleten OSB'lere, burada faaliyet gösteren işletmelerin doğalgaz tüketimlerinin uzaktan okuma sistemleri veya beyan yoluyla doğalgaz tedarik şirketleriyle paylaşılması hususunda yetki verildiğini aktararak, şöyle konuştu:

Verilen yetki ile artık OSB bölge müdürlüklerimiz, uzaktan okuma sistemleri veya beyan yolu ile OSB sanayicilerinin doğalgaz tüketimlerini okuyacak ve BOTAŞ'a bildirecek. BOTAŞ da yıllık 300 bin metreküpün altında doğalgaz tüketen sanayi tesislerini 'kademe-1' fiyatından faturalandıracak.

OSB'lere kreş desteği

 

OSB’lerdeki elektrik kesintileri üretimi zorluyor

 

OSB'lerde kademeli doğalgaz korkusu

 

OSB'lerde rekor istihdam

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)