BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÖrümcek Adam'daki 'zaman' hatası düzeltildi!----

Örümcek Adam'daki 'zaman' hatası düzeltildi!

Örümcek Adam'daki 'zaman' hatası düzeltildi!
28 Ekim 2023 - 16:42 www.finansgundem.com

Marvel, Tom Holland'ın başrolünde oynadığı 2017 yapımı Örümcek-Adam: Eve Dönüş filmiyle ilgili, uzun bir süredir eleştirilen bir zaman hatasını giderdi.


2017'de Tom Holland'ın Örümcek-Adam'ı başrolde oynadığı ilk film vizyona girdiğinde, pek çok Marvel Sinematik Evreni (MCU) fanatiği, başlardaki sahnede yer alan zaman çizelgesinin aslında yanlış olduğunu fark etti.

Filmin kötü adamının, Michael Keaton'ın canlandırdığı Adrian Toomes, diğer adıyla Vulture'ın tanıtıldığı sahnenin ardından ekranda "8 Yıl Sonra" arabaşlığı beliriyor fakat yapım, bu başlığın filmi MCU zaman çizelgesinde yerleştirdiği yıldan daha önce gerçekleşiyor.

The Direct, Marvel Studios’ The Marvel Cinematic Universe - An Official Timeline (Marvel Studios'un Marvel Sinematik Evreni - Resmi Zaman Çizelgesi) başlıklı yeni kitabında bir açıklama fark etti.

173. sayfadaki metin kutusu, Toomes'un Avengers Assemble'da yer alan New York Savaşı'nın, Örümcek-Adam: Eve Dönüş'teki olaylardan 8 yıl önce gerçekleştiğini yanlışlıkla söylediğini açıklıyor.

Aslında bu olay 4 yıl önce gerçekleşmiş, yani film yanlış zaman çizelgesinin gösterdiği gibi 2020'de değil 2016'da geçiyor.

Disney+ dizisi Loki'deki Zaman Değişimi Otoritesi'nin animasyon sözcüsü Miss Minutes karakterinin açıkladığı gibi:

Adrien Toomes, New York Savaşı'nın 8 yıl önce olduğunu fakat bu olayın sadece 4 yıl önce gerçekleştiğini söylüyor. Bu bizim için gerçekten kafa karıştırıcı. Sanırım bir analist dava dosyasını yanlış yere koymuş.

Tabii ki Loki sayesinde Marvel Sinematik Evreni'nde zaman artık düz bir çizgi değil. En son Doctor Strange ve Ant-Man filmleri, ölü ve diri Marvel karakterlerinin yer aldığı bir dizi alternatif zaman çizgisi olan Çoklu Evreni anlatıyor.

Kitabın önsözünde Marvel Stüdyoları Başkanı Kevin Feige, MCU'da yer alan birkaç projenin "Marvel tarihinin farklı dönemlerinde farklı hikaye anlatıcıları tarafından oluşturulduğu" için zaman çizelgesinde tutarsızlıklar olabileceğini kabul etti.

Feige şunları ekledi:

Bu kitapta sunulan zaman çizelgesi MCU'nun 4. Aşama'ya kadar giden Kutsal Zaman Çizelgesi'ne özgü. Fakat ilerledikçe ve Multiverse Saga'nın derinliklerine daldıkça, zaman çizelgelerinin ne zaman çarpışacağını veya birleşeceğini asla bilemezsiniz (ipucu, ipucu/spoiler uyarısı).

Loki halihazırda Disney+'ta yayımlanıyor ve yeni Captain Marvel filmi The Marvels, 10 Kasım'da vizyona girecek. (Independent Türkçe)

'Örümcek Adam' 68. kattan düştü

 

Örümcek Adam'a özenip 5'inci kattan atladı

 

Örümcek Adam çizgi romanının tek sayfası 3,36 milyon dolara satıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)