BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOrtak askeri tatbikat öncesi Güney Kore, ABD askerlerine fon artırıyor----

Ortak askeri tatbikat öncesi Güney Kore, ABD askerlerine fon artırıyor

Ortak askeri tatbikat öncesi Güney Kore, ABD askerlerine fon artırıyor
08 Mart 2021 - 00:25 www.finansgundem.com

Güney Kore hükümeti, ABD ile bu hafta gerçekleştirilecek ortak askeri tatbikat öncesinde, Amerikan askerlerine ayırdıkları fonu artırma konusunda anlaşmaya varıldı

Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) bu hafta ilkbahar askeri tatbikatını yapacakları, ancak ortak tatbikatın korona virüs salgını nedeniyle normalden daha küçük olacağı belirtildi. 

Seul'den yapılan açıklamada, müttefiklerin Pazartesi başlayacağı tatbikat sahada değil, simülasyon şeklinde gerçekleşecek. Tatbikatın amacı, Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması ve barışın tesisini kapsamlı bir şekilde sağlamak olarak belirtilirken, tatbikatın doğası gereği “savunma” niteliğinde olduğuna dikkat çekerek.

Tatbikat öncesinde ABD ve Güney Kore, Seul yönetiminin ülkesindeki ABD askerlerine sağladığı fonları artırması için prensipte anlaştı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Washington ve Seul yönetimleri, Güney Kore'de konuşlu ABD askerleri konusunda yeni bir anlaşmaya hazırlanıyor.

Yapılan açıklamaya göre, iki ülke Güney Kore'nin, bu ülkedeki ABD askerlerine sağladığı fonu artırması için prensipte anlaştı.

Birleşik tatbikatlar, tatbikata "savaş provası" adını veren Kuzey Kore tarafından yakından izleniyor.

Tayvan askeri tatbikat düzenledi

 

ABD, Hindistan, Japonya ve Avustralya'dan 'Çin'e karşı' ortak deniz tatbikatı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)