BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisOrta kademe yöneticilerin hibrit cehennemi----

Orta kademe yöneticilerin hibrit cehennemi

Orta kademe yöneticilerin hibrit cehennemi
04 Ekim 2022 - 17:54 www.finansgundem.com

Hibrit çalışma sistemi hem ofisten hem de evden çalışmayı sağlayarak işverenler ve çalışanlar arasında orta yolu bulmuş olabilir. Ancak bu çalışma sisteminde asıl ağır yükü orta kademe yöneticiler çekiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İşverenlerin ofise dönüş çağrıları ve beyaz yakalıların evde çalışma ısrarı orta kademe yöneticileri arada bıraktı. Hibrit çalışma sisteminin yaygınlaşması söz konusu yöneticilerin ofis ortamında oldukça zor günler geçirmesine sebep oluyor.

Fortune’un haberinde, evden ve ofiste çalışmanın orta yolu olan hibrit çalışma sisteminde orta kademe yöneticilerin kendi çalışma performanslarından ödün verdiği gösteriliyor. Gallup'un yeni araştırması, hibrit çalışma ortamındaki orta kademe yöneticilerin, şirket kültürlerine ofisten veya evden çalışan meslektaşlarına göre daha az bağlı hissettiklerini ortaya koyuyor.

Gallup araştırma raporuna göre söz konusu tablonun nedeni uzaktan ve hibrit çalışma politikalarının genellikle grupları değil bireyleri kapsayacak şekilde oluşturulması. Orta düzey yöneticilerse genellikle tüm ekibin iş yükünden sorumlu hissediyorlar ve işlerin başarılı olmasını sağlamanın yükünü üstleniyorlar. Kısacası, üst yönetimin yeni hibrit politikalarının sorunsuz çalışmasını sağlarken, orta kademe yöneticiler de farklı ihtiyaçların dengelenmesi için kirli işleri yürütüyor.

Gallup ayrıca, stresli zamanlarda güvendikleri yönetici arkadaşlarının, günümüzün uzaktan çalışma dünyasında bir zamanlar olduğu kadar müsait olmayabileceğini de belirtiyor. Tüm bunlar hibrit yöneticinin kendisini daha az mutlu hissetmesine sebep oluyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre hibrit çalışma, finans dünyasında genellikle her iki çalışma prensibinin de en iyisi olarak lanse ediliyor. Evde çalışmaya devam etmek isteyen çalışanlar ile ofise tam teşekküllü bir dönüş için bastıran yöneticiler arasında bir uzlaşma olarak algılanıyor.

Citrix'in ilk araştırmaları, hibrit çalışma yöntemiyle çalışanların yönetimle daha güçlü bir bağ kurduğunu gösterdi. Ofisten tamamen uzak veya tamamen ofiste uygulanan işletme modellerine göre hibrit çalışma personelin daha yüksek düzeyde katılımına, üretkenliğine ve iyimserlik bildirmesine imkan sağladı ve aslında iyi çalıştığını gösterdi. Gallup'un araştırması da hibrit çalışanların şirket kültürlerine daha bağlı hissettiklerini gösteriyor.

Ancak herkes hibrit çalışmadan memnun değil. Yelp CEO'su Jeremy Stoppelman, Washington Post'a verdiği röportajda hibrit çalışmayı "uzlaşma cehennemi" olarak nitelendirdi. Başlıca şikayetlerinden biri ise bazı çalışanların boş bir ofise gidip gitmeme konusunda kararsız kalması.

Hibrit bir model altında herkes aynı gün ofise gelmiyor. Yarı boş ofisin lojistiği ise genellikle orta kademe yöneticilerin eline kalıyor. Bu yöneticiler aynı zamanda hibrit Zoom görüşmelerini koordine eden veya ekipleriyle hangi günlerin geleceği hakkında karar veren isimler.

Kısa süre önce bir grup orta kademe yönetici kademesi çalışanı Financial Times'a verdikleri röportajda “ofise dönüş politikalarının uygulanmasının yalnız ve kafa karıştırıcı olabileceğini” söyleyerek “ofise dönüş savaşında sıkışıp kaldıklarını hissettiklerini” açıkladı.

Bir şirketin müşteri hizmetleri operasyon müdürü olarak çalışan Jane, “İnsanların 'Takımları geri dönmeye teşvik etmek istiyoruz' dediğini duyuyoruz. Bunu neden yaptıkları konusunda net olmalısınız. Aksi takdirde, sadece orta düzey yöneticiler üzerinde baskı yapıyorsunuz demektir” ifadelerine yer verdi.

Hibrit çalışmayı herkes için çalışır hale getirme baskısı, pandemiden önce bile stresli olan mesleğin baskısını artıyor. Orta kademe yöneticiler, Stoppelman’ın hibrit çalışmanın ‘bir cehenneme dönüştüğü’ fikrine katılıyor olabilir.

Boş ofisler şehirleri ele geçiriyor

 

Apple CEO’sunun çalışanlarda aradığı 4 beceri

 

Ofise dönüş, enflasyonu düşürür mü?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)