BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiOPEC, küresel büyüme beklentilerini açıkladı----

OPEC, küresel büyüme beklentilerini açıkladı

OPEC, küresel büyüme beklentilerini açıkladı
14 Kasım 2022 - 15:17 www.finansgundem.com

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü(OPEC), Dünya ekonomisinin yılın son çeyrek dönemine de önemli belirsizlik ve artan zorluklarla girdiğine işaret etti.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC)'nün ForeksHaber ile mail yoluyla paylaştığı aylık "Petrol Piyasası" raporunda, global büyüme beklentilerine de yer verildi. OPEC, global büyüme beklentisini bu yıl için yüzde yüzde 2,7, gelecek yıl için yüzde 3,1 olarak sürdürdü.

OPEC, son çeyrek için riskler arasında yüksek enflasyon, büyük merkez bankalarının parasal sıkılaştırması, birçok ülkede yüksek devlet borcu seviyeler, sıkılaşan iş gücü piyasaları ve devam eden tedarik zinciri kısıtlamalarının yer aldığına işaret etti. Kuzey yarımkürede jeopolitik riskler ve kış ayları ile birlikte pandeminin seyri de diğer belirsizlikler arasında gösterildi.

Büyümenin, özellikle ABD ve Euro Bölgesi'nde üçüncü çeyrekte beklenenden daha iyi olsa da, son çeyrekte küresel bir yavaşlamanın gerçekleşmesinin beklendiği belirtildi. Sonuç olarak, 2022 ve 2023 yıllarına ilişkin tahminlerde bir değişikliğe gidilmediği kaydedildi.

2022 ve 2023 yılları için sırasıyla büyüme beklentisi ABD'de yüzde 1,5 ve yüzde 0,8, Euro Bölgesi'nde yüzde 3,0 ve yüzde 0,3, Çin'de yüzde 3,1 ve yüzde 4,8 seviyesinde bulunuyor.

AB, Türkiye büyüme tahminini güncelledi

 

AB, Euro Bölgesi büyüme tahminini yükseltti

 

Fransa Merkez Bankası son çeyrekte hafif büyüme bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)