BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Onlarla gurur duyuyorum"----

"Onlarla gurur duyuyorum"

Onlarla gurur duyuyorum
19 Haziran 2013 - 11:28 www.finansgundem.com

Brezilya'daki eylemler sıcaklığını korurken Brezilya Devlet Başkanı'ndan herkesi şaşırtan bir açıklama geldi...

Günlerdir on binlerce kişinin katıldığı sokak gösterilerine sahne olan Brezilya’da Devlet Başkanı Dilma Rousseff’ten ilginç bir açıklama yaptı. Protestocularla gurur duyduğunu belirten Rousseff, “Dünkü gösterilerin boyutu demokrasimizin enerjisini gösterdi” dedi. Brezilya’da önceki gün ülke genelinde düzenlenen gösterilere yaklaşık 200 bin kişi katılmıştı.Brezilya'da 2014 Dünya Kupası ve 2016 Olimpiyatları için yürütülen projelerdeki yolsuzluk ve hayat pahalılığının protesto edildiği gösteriler, ülkede halen devam eden Konfederasyon Kupası’nın biletlerinin pahalı olması nedeniyle daha da şiddetlendi.
Olaylarla ilgili konuşan Brezilya Devlet Başkanı Rousseff, televizyondan yayınlanan açıklamasında, 2014 Dünya Kupası hazırlıklarının gittikçe artan maliyetlerinin tetiklediği protestolara katılan göstericileri "dinleme" sözü verdi.
Yaptığı açıklamada, gösterilerin, "daha güçlü bir ülke olarak uyanan Brezilya'da demokrasinin enerjisini, sokakların sesinin gücünü ve halkımızın medeniliğini" gösterdiğini ifade eden eski devrimci Rousseff, "Bu seslerin duyulması gerekiyor. Hükümetim değişim seslerine kulak veriyor" diye konuştu.
ORDU DEVREYE GİRDİ
Rousseff’in açıklamalarından kısa süre sonra ise Brezilya hükümetinin ülkenin beş büyük kentine asker gönderme kararı aldığı açıklandı. 
Bu şehirlerin, halen devam eden FIFA Konfederasyon Kupası’na ev sahipliği yapan Rio de Janeiro, Minas Gerais, Bahia, Ceara ve başkent Brasilia olduğu belirtildi.
ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR
Bu açıklama, Sao Paulo’da güvenlik güçleriyle göstericiler arasında yaşanan çatışmaların ardından geldi. Sao Paulo'da toplanan 10 bin kişiyle polis arasında dün Belediye Başkanı Fernando Haddad'ın ofisinin önünde çatışmalar çıktı. Polisler binanın içine sığınırken saldırıyı durdurmak isteyen göstericilerle maskeli bir grup arasındaki çatışmada taşlar atıldı, camlar kırıldı. Olaylarda gazetecilerin saldırıya uğradığı, bir otomobilin ateşe verildiği bildirildi. Şehrin bir başka yerinde de bir polis karakolu yakıldı. Rio de Janeiro ile Minas Gerais de de protestolar düzenlendiği ifade edildi.
NEDEN AYAKLANDILAR
Başta ulaşım ücretlerinin artmasıyla başlayan gösterilerin asıl sebebi hayat pahalılığı, yolsuzluk, ekonomik eşitsizlik. Dünyanın altıncı en büyük ekonomisine sahip Brezilya, Türkiye gibi ekonominin yükselen yıldızlarından biri olarak gösteriliyor. Ancak 2010’daki yüzde 7.5 ekonomik büyüme, geçen yıl yüzde 0.9’a kadar düştü. Sağlık ve eğitimde ciddi sorunlar yaşanırken, 2014 Dünya Kupası ve 2016 Olimpiyatları için milyarlarca dolarlık harcama yapılması, buna karşılık ülkede devam eden Konferedasyon Kupası’nın biletlerinin yüksek olması, yolsuzluk ve adam kayırmanın yarattığı öfke, halkın sabrını taşırdı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)