BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÖnce enflasyon sonra QE----

Önce enflasyon sonra QE

Önce enflasyon sonra QE
12 Kasım 2013 - 23:37 www.finansgundem.com

​Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, QE'yi azaltma kararını almadan önce yapılması gerekenlere dikkat çekti...



Rekor düzeydeki teşviklerin destekçisi olan, Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, merkez bankasının aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarını azaltma kararını almadan önce enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru hızlandığını görmek istediğini ifade etti. 
"Azaltmaya başlamadan önce hedefe doğru bir hareket olduğunu görmek isterim. Enflasyon hâlâ çok yavaş ve hızlanması bana aşağı yönlü riskin olmadığı güvenini verir" diyen Lockhart, bu yıl politika kararlarında oy hakkına sahip değil. 
8 Kasım tarihli Bloomberg anketine katılan 32 ekonomistin tahmin medyanına göre, Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) 18-19 Mart'taki toplantıda tahvil alımlarını aylık 70 milyar dolara düşürecek. Bu anket istihdamın geçtiğimiz ayda 204,000 artarak beklentilerin çok yukarısında geldiği verilerin ardından gerçekleştirildi. 
Lockhart, "Tahvil alımlarını düşürüp düşürmeme kararı değerlendirilirken istihdam ve enflasyona odaklanılmalı, ki bunların ikisi de istediğimiz kadar istikrarlı seviyelerde değiller" dedi. 
Politika yapıcılar 30 Ekim'de gerçekleştirdikleri toplantıda tahvil alım programını değiştirmemeye karar vererek, ekonominin ilerlediğine dair daha fazla kanıt gerektiğini açıklamışlardı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)