BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Omikron'da vaka sayısı artsa da hastaneye yatış azalıyor'----

'Omikron'da vaka sayısı artsa da hastaneye yatış azalıyor'

'Omikron'da vaka sayısı artsa da hastaneye yatış azalıyor'
28 Aralık 2021 - 12:14 www.finansgundem.com

Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Aşılama oranı yüksek ülkelerde 'Omikron' varyantı ile kişiler enfekte olsalar dahi hastaneye yatışların düşük olduğunu söylemek gerekiyor" dedi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı, Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, pandemi sürdükçe yeni varyantların mutlaka çıkacağını söyledi. Omikron'un Güney Afrika'dan çıktığını hatırlatan Prof. Dr. İlhan, "Güney Afrika'nın da aşılamada çok düşük seviyelerde olduğunu biliyoruz. Demek ki aşısı yoğun olmayan ülkelerde, toplumların belli bir yüzdesi aşı seviyesine ulaşmamış ülkelerde varyantların çıkması daha muhtemel" dedi.

'Aşılama oranı yüksek ülkelerde hastaneye yatışlar düşük'

Prof. Dr. İlhan, Omikron ile ilgili yakın zamanda İngiltere'de 2 çalışmanın ön sonucunun paylaşıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

"İskoçya'da 3'te 2 oranında, İngiltere'de ise neredeyse yarı yarıya Omikron ile enfekte olan kişilerle birlikte hastaneye yatışların azaldığı ortaya çıktı. Omikron süreci ile ilgili, daha çok bulaş oluyor; ama öldürücülük, ağır geçirme daha mı az oluyor, diye insanlar düşünüyor olabilirler. Bu da bir seçenek olabilir; ama bunu söylemek için henüz erken, biraz daha değerlendirme yapmak gerekiyor. İngiltere, İskoçya aşılama oranı çok yüksek ülkeler. Bu ülkelerde aşılama oranı yüksek olduğu için Omikron varyantı ile de kişiler enfekte olsalar dahi hastaneye yatışların düşük olduğunu söylemek daha doğru bir cümle olacaktır. Bakın en önemlisi bu aslında; vaka sayısı artıyor, hastaneye yatış azalıyor. Neden? Çünkü insanlar aşılılar."

'Yapmamız gereken eksik aşımızı tamamlamak ve kapalı alanlarda bir araya gelmemek'

Aşıların tamamlanmış olmasının önemine değinen İlhan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde de Omikron varyantı tespit edildi. Omikron daha da yayılabilir elbette. Vatandaşların şunu bilmesi gerekiyor; virüsün bulaşma yolu değişmedi. Aşı olan kişilerde hangi yaş grubu olursa olsun, Omikron ya da başka varyant olsa da olmasa da hastalık daha hafif seyrediyor. Bizim yapmamız gereken şey; aşımız eksikse tamamlamak, kapalı alanlarda bir araya gelmemek" diye konuştu.

Yılbaşı için öneriler: Mümkünse çekirdek ailenizle bir araya gelin

Prof. Dr. İlhan, yılbaşı için plan yapanların dikkatli olması gerektiğini vurgulayıp, şunları kaydetti:

"Yılbaşı, tatiller gibi dönemlerde maalesef vatandaşlar daha çok kalabalıkta bir arada olma eyleminde oluyorlar. Şu an için baktığımızda yılbaşı için bir hareketliliğin yaşanmaya başladığına şahit oluyoruz. Mevcut durumda virüsün yüksek düzeyde bulaşıcı olduğunu da düşündüğümüzde dikkatli olmak gerekiyor. Benim yılbaşı için önerilerim; yine vatandaşlar mümkünse çekirdek aileleriyle zaman geçirmeleri, birkaç aile bir araya gelecekse ortamın temiz hava ile havalandırılması. Aynı zamanda vatandaşlar bir araya gelecekse, aşılama dozları eksik olanların tamamlaması, hiç başlamayanların başlaması önemli. Dış mekanlara gidilecekse de dış mekanları havalandırılan ve mesafeye dikkat eden mekanlar olmasını tercih ederseler, olabildiğince az düzeyde enfekte kişi ile beraber yılbaşı sürecini geçirebiliriz düşüncesindeyim."

 

Omikron ile mücadele için yeni kısıtlamalar!

 

Fark etmek neredeyse imkansız: İşte Omikron'un ilk belirtisi!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)