BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaOmikron pandeminin finali mi?----

Omikron pandeminin finali mi?

Omikron pandeminin finali mi?
02 Aralık 2021 - 08:20 www.finansgundem.com

JPMorgan'ın baş stratejisti Kolanovic'e göre Omikron pandeminin sonuna gelindiğinin işareti olabilir

JPMorgan'ın global piyasalar baş stratejisti Marko Kolanovic, Kovid-19'un yeni varyantı Omikron'un piyasalarda yarattığı kargaşanın yatırımcıların pozisyon almaları için bir şans sunuyor olabileceğini söyledi.

Kolanovic, Bram Kaplan ile birlikte hazırladığı yatırımcı notunda, Omikron varyantının daha bulaşıcı olmakla beraber daha az öldürücü olduğuna yönelik gelen ilk raporlara dikkat çekerek, "Bus, risk piyasaları için pozitif bir işaret olabilir, çünkü pandeminin sonunun ufukta göründüğünün sinyali olabilir" ifadelerini kullandılar.

Raporda, "Omikron getiri eğrisinde bir dikleşmenin ateşleyicisi, büyümeden değere, Kovid ve karantina-kapatmadan fayda sağlayanlarda yeniden açılmadan fayda sağlayacaklar ve emtialarda pozisyon almaya bir notasyon için fırsat olabilir" değerlendirmesini yapan Kolanovic ve Kaplan, "Biz son satışı emtialar ve yeniden açılmadan fayda sağlayacaklardan dipten alım için, yüksek getirili tahvillerden pozisyon almak için bir fırsat olarak görüyoruz" ifadelerine yer verdiler.

DSÖ'den pandemide 'toksik karışım' uyarısı

 

"Omikron, yeni yıl hediyesi olabilir"

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gelecek planlar02 Aralık 2021 08:31

    Bence de virüs nedeniyle krize giren piyasalar virüsün yavaş yavaş etkisini azaltmasıyla normale dönmeye başlayabilir. Bu da ticari ve ekonomi çarklarının hızlanması anlamina gelir. Turizm ve havacılık sektörü en hızlı yükselişleri yaşayabilir sanırım. Çünkü virüs nedeniyle en fazla etkilenmeyi onlar yaşadı